Politimann stjal klokke fra mann i nød

Mens en politikollega reddet livet til en som hadde tatt en overdose, gjennomsøkte politimannen (31) huset og stjal ei klokke til 57 000 kroner. Nå må han i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember 2006 var politimannen på jobb, og patruljen hans ble bedt om å kjøre til et hus i Horten der en mann hadde tatt en overdose. Ifølge dommen fra Nordre Vestfold tingrett ble politipatruljen tilkalt for å hjelpe en person som befant seg i en livstruende rustilstand. Mens kollegaen startet livreddende behandling, begynte politimannen (31) å gjennomsøke huset de var tilkalt til.

På badet fant han en Breitling Crosswind klokke til 57 000 kroner. Ifølge sin egen vitneforklaring så han med en gang at klokka var verdifull, og tenkte at den kunne brukes til å dekke opp gjeld han hadde problemer med å betale. Dermed tok han klokka med seg.

Stjal bensin

Mannen som hadde tatt overdosen havnet på sykehus, men da han etter hvert ble frisk og kom hjem savnet han den fine klokka si. Etter en stund tok han kontakt med politiet. De tok henvendelsen svært alvorlig, for i mellomtida var det et annet forhold som gjorde at kollegaene hadde begynt å fatte mistanke til 31-åringen. På politiets overvåkingsmonitor hadde en kollega sett 31-åringen hente noe i en politibil før han gikk for å fylle bensin på privatbilen sin. Da han kom tilbake fra bensinstasjonen gikk han igjen innom politibilen.

Kastet klokka

Etterforskingen viste at politimannen hadde brukt Politiets bensinkort til å fylle bensin for 401 kroner på sin private BMW. Spesialenheten for politisaker ble satt til å etterforske mannen, og da de dukket opp hjemme hos ham fikk de seg en overraskelse. Da politimannen skjønte hvem som var på døra løp han opp på badet og kastet den dyre klokka ut av baderomsvinduet. Klokka ble skadet og politimannen ble dømt til å betale 3740 kroner i erstatning for skadene på klokka.

Utmerket politimann

Nå er politimannen dømt til fengsel i 36 dager. Han ble også fradømt retten fil å jobbe i politiet for all framtid. Straffeutmålingen vil ifølge den tidligere politimannens advokat, Jonny Sveen, bli anket.

– Handlingen hans hører ikke hjemme noe sted, men dette er slikt som kan skje enhver når alt ramler rundt en. Retten har ikke tatt nok hensyn til den vanskelige situasjonen han var i da han stjal klokka. Han har vært en utmerket politimann i alt annet han har gjort. Det viser attestene hans, sier advokaten.

Assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven, er fornøyd med dommen.

– Dette er en alvorlig sak og det er veldig viktig at slike saker blir oppklart, sier han.

Luksusklokke: Politimannen stjal en klokke tilsvarende dette eksklusive Breitling Crosswind-uret.