Politimann tatt av laser - frikjent

TRONDHEIM (Dagbladet): Politimannen som ble tatt for å ha kjørt i 107 km/t i en 60-sone, har fått rettens medhold i at lasermålingen var feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Denne dommen tenner oss til å bli enda flinkere til å bruke laseren. Vi kan ikke ha slike frifinnelsesdommer, sier UP-sjef Bjørn Wold i Trøndelag.

Glimrende

Han gikk gjennom den nye laserdommen med sine 26 tjenestemenn i Utrykningspolitiet i Trøndelag, på et møte som ble arrangert på Røros i går.

- Vår tillit til laseren er like stor som før, og vi kommer stort sett til å bruke den på samme måte som vi har gjort. Det står også i dommen at laseren er et glimrende måleinstrument, sier Wold.

Det var en 50 år gammel politimann, med 30 års erfaring i etaten, som i september i fjor ble tatt for å ha kjørt for fort med motorsykkel i Agdenes.

Han mente laseren var ufeilbarlig som fartsmåler, helt til han selv ble stoppet av sine egne kolleger.

50-åringen har innrømmet at han kjørte i 80 km/t i 60-sonen, fordi han trodde det var en 80-sone, men han har hele tida nektet for å ha vært oppe i en så høy hastighet som 107 km/t.

Feil måling

Orkdal herredsrett har nå slått fast at lasermålingen var feil, og idømt politimannen ei bot på 2500 kroner for å ha kjørt så fort som han selv har hevdet.

I den enstemmige dommen legges det særlig vekt på at de som utførte laserkontrollen ikke tok tilstrekkelig hensyn til risikoen for refleks fra to trafikkskilt.

Retten legger også vekt på at operatøren i dette tilfellet var uten erfaring, noe han bør ha ifølge brukerveiledningen.

Den 50 år gamle politimannen sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere dommen. Det er foreløpig uklart om statsadvokaten vil anke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer