Politimann tatt for sexsjikane

En høyt betrodd politibetjent (51) etterforskes for å ha sexsjikanert minst én kvinnelig asylsøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fikk seint i går kveld bekreftet at SEFO (Det særskilte etterforskningsorganet) har iverksatt full etterforskning av politibetjenten. Mannen er nå suspendert fra sin stilling ved utlendingsseksjonen i Oslo, og siktet for grov uforstand i tjenesten.

Sikret bevis

Kilder som kjenner saken, hevder at tilnærmelser og sexsjikane skal gjelde flere kvinnelige asylsøkere. Men siktelsen mot politibetjenten omfatter foreløpig bare ett forhold.

Sexsjikanen skal ha skjedd i forbindelse med at kvinnen skulle sendes ut av landet. Hun befinner seg i dag fortsatt i Norge.

Ifølge kilder med detaljert kjennskap til saken, skal mannen ha kommet med grove seksuelle tilnærmelser overfor kvinnen.
Kvinnen har ressurssterke norske venninner, som gikk til politiet etter at de hadde sikret bevis mot politimannen.

Ikke snakkesalige

- Det er korrekt at vi har en ansatt ved Oslo politidistrikt under etterforskning. SEFO har mottatt en anmeldelse fra politimesteren i Oslo, sier SEFO-leder Halvard Hauge.

- Utover det faktum at vi har en sak, vil jeg ikke kommentere denne saken, sier Halvard Hauge.

Heller ikke politimester Anstein Gjengedal er spesielt snakkesalig om etterforskningen mot den 51 år gamle politibetjenten.

- Jeg har suspendert en av de ansatte ved Oslo politidistrikt. Han er suspendert inntil videre, sier Gjengedal. Politimesteren viser til at saken er oversendt SEFO, og at han derfor verken kan eller vil uttale seg om forholdet. Heller ikke advokat Jens-Ove Hagen, som representerer den siktede politibetjenten, ønsker å uttale seg om siktelsen.

- Denne saken kommenterer jeg ikke, var det eneste Jens-Ove Hagen ville si til Dagbladet i går kveld. Gjennom stillingen som tjenestemann ved utlendingsseksjonen skal 51-åringen både ha transportert ut kvinnelige asylsøkere og hatt kontakt med asylsøkere mens de fikk sin søknad om asyl eller oppholdstillatelse vurdert.

Politibetjenten skal ikke ha erkjent at han har gjort noe straffbart eller utført handlinger som er i strid med hans stilling som polititjenestemann.

Uforstående

Han skal stille seg uforstående til at han er suspendert og siktet for grov uforstand i tjenesten.

SEFO vil etterforske og få klarhet i om politibetjenten kan ha sexsjikanert flere kvinner gjennom sin jobb i politiet.

AKSJONERTE: Politimester Anstein Gjengedal aksjonerte og suspenderte politibetjenten umiddelbart etter at han ble kjent med anklagene om sexsjikane.