Politimann tatt for tyveri av amfetaminbeslag

- Det er svært dramatisk, sier politimester i Follo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):En 41-årig politimann i Follo Politidistrikt er pågrepet etter betydelige svinn fra et amfetaminbeslag, melder Østlandets blad.

Skal ha stjålet fra beslag
- Jeg ble tirsdag formiddag varslet om at det var et betydelig svinn fra et narkotikabeslag i Follo. Med bakgrunn i denne informasjonen varslet jeg spesialenheten, sier politimester Arne Jørgen Olafsen til Oblad.no.

Spesialenhetens etterforskning førte til at mannen ble pågrepet samme dag. Mannen har sittet i arresten ved politihuset i Ski siden tirsdag.

- Han er pågrepet for overtredelse av narkotikalovgivingen og underslag. Politi- tjenestemannen er siktet for å tilegne seg narkotika fra et beslag i en politisak, sier Anniken Qvale til Dagbladet.no
 
Framover skal hun lede arbeidet med å avhøre vitner og sikre spor i saken. I dag ble 41-åringen fremstilt for fengsling i Oslo tingrett og blir sittende en uke.

Tyveriet skal ha skjedd fra beslagsrommet på politihuset i Ski.

- Overraska
Hovedtillitsvalgt Jahn Thore Nerhus i Follo politidistrikt, sier han selv og andre kolleger er overrasket over pågripelsen.

- Dette er ikke noe man antar at politifolk skal siktes for. Som operasjonsleder er han en viktig person på jobben, sier Nerhus til Dagbladet.no.

Han understreker at saken nå skal opp i retten og at den siktede politimannen ikke er dømt ennå.

- Men det er jo noe konkret de legger til grunn ettersom det skal opp i retten , sier Nerhus.

Var operasjonsleder
Mannen har jobbet som operasjonsleder i politidistriktet.

- Vi vil forsøke å følge opp som en god arbeidsgiver. Det er svært dramatisk at en politimann blir pågrepet og mistenkt for brudd på narkotikalovgivningen. Samtidig har vi et ansvar for politimannen som har havnet i denne situasjonen, sier Olafsen.

BLE VARSLET: Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BLE VARSLET: Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer