Politimann tatt i 123 km/t i 80-sone. Påpekte feil ved loggføringen og fikk beholde førerkortet

Mente laseren hadde målt feil.

 KONTROLL:  En politimann kjørte i 123 km/t i 80-sone.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KONTROLL: En politimann kjørte i 123 km/t i 80-sone. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 34 år gammel politimann ble tatt i laserkontroll da han kjørte i 123 kilometer i timen i en 80-sone ved Sollihøgda i Akershus, skriver Budstikka.

Men 34 åringen mente han ikke kjørte så fort, og ba om å få se politiloggen fra laserkontrollene den aktuelle kvelden. Der fant han mangler på flere av kontrollene. 

«Han satte dette i sammenheng med at det åpenbart var svært mye å gjøre på stoppost den aktuelle kvelden, den lange ventetida og de 16 beslaglagte førerkortene tatt i betraktning», heter det i dommen, skriver avisa.

Aldri over grensa 34-åringen har forklart at han i en periode kjørte bak en bil med hestehenger, som la under fartsgrensen. Men etter å ha mottatt en telefon fra kona si om at sønnen var innlagt på Drammen sykehus, kjørte han derfor forbi denne bilen da det åpent seg et forbikjøringsfelt. 

Men politimannen sto fast ved at han aldri ligger over grensa for førerkortbeslag når han ikke er på jobb. I dette tilfellet er grensa for det 116 km/t.

«Retten legger derfor det for tiltalte gunstigste faktum til grunn: At han holdt en hastighet av 100 km/t, til tross for at fartsgrensen på stedet var 80 km/t», fastslår dommen.

Beholdt førerkortet Etter at saken har vært oppe i retten, er det klart at mannen får beholde førerkortet, og slipper unna med en bot på 3 600 kroner. 

Retten tar utgangspunkt i hvor fort politimannen selv mener at han kjørte, og er enig i at feilene som er gjort gjør at måleresultatet ikke kan legges til grunn for straffutmålingen.

Da politimannen ble tatt, nektet han straffskyld, men erkjente å ha kjørt for fort.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram