Politimann tilstår TV2-lekkasje

En polititjenestemann risikerer fengsel etter å ha lekket en hemmelig rapport til TV 2. Spesialenheten for politisaker har ikke funnet bevis for at han har fått penger for rapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): TV 2 avslørte i september innholdet i den hemmelige rapporten, «Den spesialiserte sikkerhetsbransjen. En analyse av utviklingen, aktørene og tjenesten», fra Oslo-politiet. Rapporten er politiets analyse av den private sikkerhetsbransjen.

- En polititjenestemann har gitt en uforbeholden tilståelse i saken. Vi har nå sendt saken videre til retten. Polititjenestemannen er siktet for overtredelse av straffeloven paragraf 121 2. ledd, for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha krenket taushetsplikten. Vi avventer nå en beramming av tilståelsessaken, sier assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven til Dagbladet.

Suspendert

Den respekterte politimannen er sykemeldt og suspendert fra sin stilling i Oslo-politiet. Han var en av flere som fikk tilgang på den hemmelige rapporten i fjor sommer.

- Rapporten er fysisk overlevert til en journalist i TV 2 i slutten av juni 2007. Det er ikke avdekket noe vinningsmotiv, sier Johan Martin Welhaven.

I rapporten kommer det fram at Oslo-politiet er svært bekymret for utviklingen i den private sikkerhetsbransjen. Den er skrevet av strategisk stab, og skal ifølge politiet fungere som bakgrunn for videre arbeid. Rapporten har vært utgangspunkt for flere nyhetsinnslag på TV 2 og en dokumentar om sikkerhetsbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer