Politimann tiltalt for drap han selv filmet. Svart tibarnsfar død i USA

Aktor: - Den dummeste handlingen jeg har sett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I USA er en politimann tiltalt for drap på en ubevæpnet mann.

Hendelsen fant sted 19. juli i Cincinnati i Ohio.

Offentliggjorde video Det var den 25 år gamle politimannen Ray Tensing som avfyrte skudd mot afroamerikanske Samuel DuBose (43).

Tensing, som arbeidet for universitetet i Cincinnati, ble i går tiltalt for drap, og påtalemyndighetene gikk i ettertid ut med videoen som viser drapet på 43-åringen.

Selv erkjenner han seg ikke skyldig.

Se videoen øverst i saken.

The Guardian skriver at Tensing forklarte at han hadde blitt sittende fast i bilen, og dermed så seg nødt til å avfyre skudd.

Politirapporten stemmer imidlertid ikke overens med det videoen viser, og det var kameraopptaket som førte til gårsdagens tiltale og arrestasjon.

- Ikke et spørsmål Aktor Joseph Deters skal ha sagt at videoen viser at Tensing slett ikke satt fast i bilen.

- Vi mener at han ikke ble dratt etter [bilen]. Hvis du kjører videoen i sakte film ser du hva som skjedde, det er bare et kort øyeblikk fra bilen starter å rulle, og til pistolen er fremme og han blir skutt i hodet, sier Deters ifølge The Guardian.

Han skal ha omtalt Tensings handling som «den dummeste handlingen» han noen gang har sett en politimann utføre, og at han gjorde det med vilje.

New York Times skriver at aktor Deters ikke mener det hersker noen tvil om at det er blitt begått et drap.

- Vi har sannsynligvis opplevd 100 episoder av politi som skyter, og dette er første gang vi har tenkt: «Det er ikke en gang et spørsmål om dette er et mord eller ikke», skal han ha uttalt.

I et intervju med The Guardian forteller DuBoses bror, Aubrey DuBose, at han mener Samuel på urettferdig vis er blitt fremstilt som en «kriminell og en dårlig far».

Samuel DuBose etterlot seg forloveden, ti barn og fire barnebarn.

Flere drap I løpet av det siste året har flere liknende hendelser funnet sted i USA.

I april ble en hvit politimann siktet for drapet på en svrt mann - 50 år gamle Walter L. Scott. Også den gangen var det en video som oppklarte hendelsesforløpet, og viser at politimannen avfyrer åtte skudd mot Scott, som uten hell forsøker å løpe fra ham.

Også i desember i fjor døde en ubevæpnet svart mann etter å ha blitt skutt og drept av politiet i Arizona.

I august ble Michael Brown (18) drept etter å ha løpt fra en politibil i Missouri.

Demonstranter raste i gatene i Ferguson, Browns hjemby, etter at en storjury besluttet ikke å ta ut tiltale mot politimannen som avfyrte skuddene mot den ubevæpnede tenåringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer