Politimann tiltalt for overgrep

Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot politimannen som angivelig skal ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang.

FORTALTE SIN HISTORIE: I intervjuer med Moss Avis og Dagbladet fortalte den nå 24 år gamle kvinnen at hun hadde hatt jevnlig kontakt med politimannen som nå er tiltalt. Kvinnen hevdet hun hadde hatt jevnlig kontakt med politimannen gjennom flere år, og at de skal ha møttes både på hotell, restauranter og ved arbeidsplassen til politimannen. Foto: Espen Røst/Dagbladet
FORTALTE SIN HISTORIE: I intervjuer med Moss Avis og Dagbladet fortalte den nå 24 år gamle kvinnen at hun hadde hatt jevnlig kontakt med politimannen som nå er tiltalt. Kvinnen hevdet hun hadde hatt jevnlig kontakt med politimannen gjennom flere år, og at de skal ha møttes både på hotell, restauranter og ved arbeidsplassen til politimannen. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||  - Tiltalebeslutningen er klar. Vi har jobbet lenge og grundig med den, sier Guro Glærum Kleppe, juridisk rådgiver ved Sjefen for Spesialenheten for politisaker til Moss Avis.

Tiltalen mot politimannen, inneholder mer enn 20 punkter. De mest alvorlige går på misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang. Dette skal ifølge tiltalen ha skjedd ved tre anledninger, og har en strafferamme på inntil 6 år fengsel.

Spesialenheten for politisaker har tidligere vært svært tilbakeholdne med opplysninger om saken.

Møttes på kjent norsk nettsted En av de involverte, den 24 år gamle jenta som varslet om overgrepene, har tidligere fortalt både til Moss Avis og til Dagbladet, hvordan hun møtte politimannen på et kjent norsk nettsted da hun var 15 år.

-Jeg husker ikke hvor gammel jeg var da vi første gang hadde sex. Men jeg husker at han hele tiden var frempå og maste. Til og med mens jeg var i forhold foreslo og ba han om ting fra meg. Og jeg ga ham, fortalte den nå 24 år gamle kvinnen.

Prostitusjon Et annet alvorlig punkt i tiltalen er påstanden om at han skal ha misbrukt en av de fornærmedes sårbare situasjon, og utnyttet henne til prostitusjon. Dette i forbindelse med at fornærmede befant seg i en vanskelig økonomisk situasjon og hadde psykiske problemer.

Politimannen skal ha tilbudt henne 2500 kroner, mot at hun leverte seksuelt materiale tilbake. Dette ble gjennomført blant annet via webkamera.