Politimann tiltalt for tre grove tyverier

Stjal av sin egen arbeidsgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Spesialenheten for tiltale mot polititjenestemann har tatt ut en tiltale mot en tidligere politimann ved Vestfold politidistrikt. Tiltalen omfatter tre tilfeller av grovt tyveri, ifølge politiet i Vestfold.

- Dette er svært alvorlig. Nå er ikke mannen dømt, men bare det at det er tatt ut en tiltale mot ham for disse froholdene, er svært alvorlig, sier politimester Marie Benedicte Bjørnland i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Klokke og bensin

Den alvorligste tiltalen er i forbindelse med et tjenesteoppdrag i desember 2006, da politimannen stjal en kostbar klokke. De andre punktene i tiltalen gjelder tyveri av et håndsett og bensin fra sin daværende arbeidsgiver, Vestfold politidistrikt.

- Vi har ingen grunn til å tro at dette har skjedd over en lengre periode, med en gang vi fikk nyss om dette, meldte vi det til Spesialenheten for tiltale mot polititjenestemenn, sier Bjørnland.

Tiltalen inneholder krav om erstatning til ofrene, og at tiltalte fradømmes retten til å inneha offentlig stilling.

Sluttet

Den tiltalte har vært ansatt ved flere enheter i Vestfold, og var stasjonert ved Horten politistasjon fram til han sluttet frivillig i Vestfold politidistrikt i desember 2006 da saken ble meldt til spesialenheten. 

- Han jobber ikke som politimann lenger, såvidt jeg vet, sier  Bjørnland.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer