Politimann tiltalt for vold - arrestant fikk hjerneskade

- Var svært utagerende, sier politimannens forsvarer.

 NEKTER STRAFFSKYLD:  Den voldstiltalte politimannen i Telemark nekter straffskyld. - Fornærmede var svært utagerende, sier hans forsvarer, advokat Jens Ove Hagen.  ARKIVFOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den voldstiltalte politimannen i Telemark nekter straffskyld. - Fornærmede var svært utagerende, sier hans forsvarer, advokat Jens Ove Hagen. ARKIVFOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En polititjenestemann ved Telemark politidistrikt må møte i tingretten tiltalt for vold mens han var på jobb.

En 22-åring som ble pågrepet av polititjenestemannen da han trengte seg inn i et hus, har fått hjerneskader etter surstoffmangel under pågripelsen.

Det er Spesialenheten for politisaker som har tatt ut tiltalen etter straffelovens paragraf 228 som kan gi fengsel i inntil fire år dersom retten kommer til at det er påført bteydelig skade.

Mageleie og hjertestans - Vi mener politimannen brukte for mye press da 22-åringen lå i mageleie etter pågripelsen. Han fikk pusteproblemer og hjertestans og ble gjenopplivet av politifolk og seinere ambulansepersonell som kom til stedet, sier leder Jan Egil Presthus i Spesialenheten til Varden.

Spesialenheten har innskjerpet reglene for politiets arbeidsmetoder etter den såkalte Obiora-saken i Trondheim i 2006.

Det var huseieren som ringte politiet da den 22 år gamle mannen trengte seg inn i fjor vår.  Saken er berammet til Aust-Telemark tingrett på Notodden
i juni i år.

Ikke suspendert Polititjenestemannen i 50-årene har ikke vært suspendert fra stillingen mens etterforskningen har pågått.

Advokat Jens Ove Hagen er forsvarer for den tiltalte polititjenestemannen, som nekter straffskyld.

- Var svært utagerende - Min klient har forklart at fornærmede  var svært utagerende og at politifolkene brukte lang tid på å få kontroll over 22-åringen. Han mener pågripelsen skjedde så skånsomt som mulig, sier advokat Hagen til Varden.

Spesialenheten mener det var riktig av politiet å gripe inn, men har i tiltalen reagert på maktbruken.

- 22-åringen er motorisk svekket, sier leder Jan Egil Presthus.

Sakkyndige skal forklare seg om skadene i tingretten.

Advokat Knut Johan Ditlev-Simonsen er bistandsadvokat for den fornærmede 22-åringen.