Politimann tjente 23 millioner kroner

Siktet for innsidehandel sammen med broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagens Næringsliv avslører i dag at en politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon i Oslo er under etterforskning av Økokrim, siktet for innsidehandel.

Mannen (45) har nå permisjon fra jobben i politiet, etter det DN erfarer for å drive med investeringer. Han har hatt permisjon siden i fjor høst.

Politiførstebetjenten er i skattelistene oppført med en inntekt på over 23 millioner kroner i 2005 - samtidig som han fortsatt jobbet på avdeling for forebyggende kriminalitet ved Sentrum politistasjon.

Til sammenligning tjente han 257.700 i 2002, og hadde null i formue.

Siktet sammen med broren

Onsdag skrev DN at totalt tre menn er siktet av Økokrim for innsidehandel med Petrojarl-aksjer i august i fjor.

Økokrim mener politimannen og broren (40), som er rådgiver i Telenor, begge har fått innsidetips av en porteføljeforvalter i KLP Kapitalforvaltning.

Begge brødrene tjente store penger på Petrojarl-aksjene i fjor høst.

<strong><b>INNSIDEHANDEL:</strong></b> Tre menn, en politimann, en Telenor-rådgiver og en porteføljeforvalter, er siktet for innsidehandel. To av mennene er brødre. Foto: John Terje Pedersen
INNSIDEHANDEL: Tre menn, en politimann, en Telenor-rådgiver og en porteføljeforvalter, er siktet for innsidehandel. To av mennene er brødre. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

- Vi holder på å etterforske saken, sier assisterende sjef i Økokrim, Trond Erik Schea til DN.

Steg enormt

Petrojarl-aksjene steg med 75 prosent i løpet av 11 dager i fjor, etter at Prosafe forsøkte å raide selskapet - men ble utkonkurrert av kanadiske Teeray.

Økokrim mener de to brødrene ble tipset om det forekommende raidet av porteføljeforvalteren.

Politimester Anstein Gjengedal bekrefter overfor DN at politiførstebetjenten er involvert i en sak som etterforskes av Økokrim, men er svært sparsom med opplysninger i det han karakteriserer som en personalsak.

Razzia hos KLP

I forrige uke skal Økokrim ha gjennomført en razzia hos porteføljeforvalterens arbeidsplass KLP.

Det samme skjedde på arbeidsplassen til politimannens bror, Telenor. Det bekrefter informasjonssjef Kai Rosenberg, som sier til DN at de sammen er blitt enige om at mannen tar fri fra jobben mens etterforskningen pågår.

Han sier også at Telenor-ansatte ikke kan drive investeringsvirksomhet ved siden av jobben, med mindre de har en spesiell tillatelse - noe han ikke kjenner til i denne saken.

Ved Oslo politidistrikt finnes ikke et slikt forbud mot aksjehandel, så lenge handelen foregår på en lovlig måte.

<B>BEKREFTER:</B> Politimesteren i Oslo, Anstein Gjengedal, bekrefter at en politimann er under etterforskning.
PERMISJON: Politiførstebetjenten har for tida permisjon fra jobben på Sentrum politistasjon, for å drive med investeringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer