Politimann trakk våpen mot mindreårige

En politimann trakk våpen mot mindreårige under en aksjon i Alta søndag. Nå anmeldes politiet i Finnmark for overdreven voldsbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var under en politiaksjon i Alta søndag 10. mars at hendelsen skjedde.

Aksjonen ble strømmet direkte i sosiale medier. På videoen som iFinnmark har publisert kan man se at en politimann trekker en pistollignende gjenstand fra beltet mot en ung gutt etter at gutten truer med noe som ligner en stokk. Politimannen legger raskt den pistollignende gjenstanden tilbake i beltet før han trekker en annen uidentifisert gjenstand mot gutten.

Lensmann Øyvind Lorentzen i Alta bekrefter at det ble trukket våpen under aksjonen.

- Politibetjenten trakk et våpen ut av hylsteret sitt, men det ble ikke siktet mot noen personer og ble hylstret svært raskt før en annen gjenstand ble tatt opp, sier Lorentzen til iFinnmark.

Han sier at den andre gjenstanden kan ha vært pepperspray, men at han ikke er sikker. Han bekrefter samtidig at de involverte var under 18 år.

Stefan Dahlgren i organisasjonen Barnas Trygghet reagerer på maktbruken fra politiets side. Organisasjonen anmelder nå Finnmark politidistrikt for overdreven voldsbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer