Politimannen «ble drept» og hyllet som en helt. Men alt var en utspekulert løgn

Iscenesatte drapet på seg selv.

ISCENESATTE DRAP: Politimannen fra Illinois i USA iscenesatte sitt eget drap. Han ble hyllet som en helt i etterkant, men politiet har nå avslørt det hele som en løgn. Foto: NTB Scanpix
ISCENESATTE DRAP: Politimannen fra Illinois i USA iscenesatte sitt eget drap. Han ble hyllet som en helt i etterkant, men politiet har nå avslørt det hele som en løgn. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den første september ble en politimann i Illinois funnet skutt. Han hadde rett i forkant kalt inn på politiets radio at han forfulgte tre personer.

Etter at politimannen ble funnet død, og antatt drept av personene han forfulgte, ble det igangsatt en voldsom jakt på gjerningsmennene.

Både lokale og føderale tjenestemenn gjennomsøkte store deler av området rundt der mannen ble funnet uten hell, men det var det en ganske opplagt grunn til. Ifølge Independent eksisterte de nemlig ikke.

- Det ultimate bedrag Onsdag informerte politiet på en pressekonferanse om at mannen hadde tatt sitt eget liv, og iscenesatt det hele som et drap. Politisjef George Filenko kunne avsløre at den avdøde politimannen hadde underslått penger fra avdelingen i en årrekke.

Han forteller videre at de hadde gått gjennom mer enn 6500 tekstmeldinger, og at de har «en overveldende mengde bevis» for at det hele dreide seg om et selvmord.

Filenko omtaler det hele som «det ultimate bedrag av innbyggerne han tjente», og forteller samtidig at politimannen hadde plantet diverse utstyr rundt stedet han ble funnet. Dette for at det skulle se ut som om han hadde vært i et basketak med de fiktive gjerningsmennene.

- Dette var bare den siste i en alng rekke kriminelle handlinger han begikk, sier han.

Kampanje I tiden etter dødsfallet, ble politimannen hyllet som en helt. Ikke bare av kolleger og i lokalsamfunnet, men også på nasjonal basis.

USA har det siste året vært preget av en rekke saker som omhandlet politivold mot svarte borgere, og kampanjen «Black Lives Matter» hadde startet opp. Det ble til og med argumentert for at denne holdningskampanjen oppfordret til vold mot politiet.

Mange fremhevet saken som et bevis på at politiet ikke kan være naive og forsiktige for å bevare sin egen sikkerhet, men i dette tilfellet viste det seg at det hele var planlagt og utspekulert løgn.