- Politimannen ble nesten slått helseløs av Michael Brown

Det hevder sentral politikilde.

FORHÅNDSDØMT: Demonstranter i Fergusons gater er ikke i tvil om hvor skylda for tragedien skal plasseres, og krever politimannen straffet. Foto: LARRY W. SMITH / EPA / NTB SCANPIX
FORHÅNDSDØMT: Demonstranter i Fergusons gater er ikke i tvil om hvor skylda for tragedien skal plasseres, og krever politimannen straffet. Foto: LARRY W. SMITH / EPA / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drepte Michael Brown (18) og politimannen som skjøt ham, var i et kraftig basketak med den kraftig bygde tenåringen og ble nesten slått helseløs før skuddene falt, hevder en sentral politikilde overfor Fox News.

Drapet på afroamerikanske Brown 9. august har utløst voldsomme raseopptøyer i Ferguson, en forstad til storbyen St. Louis i Missouri. Den hvite politimannen er suspendert med lønn under etterforskningen, men Browns familie mener skylden åpenbart ligger hos ham, og har krevd ham stilt for retten.

- Ble påført brudd Ifølge den anonyme kilden i Ferguson-politiet påførte Brown politimannen betydelige skader i forkant av skuddene; han fikk brudd i øyehulen og mistet nesten bevisstheten før han avfyrte våpenet.

- Det var svært alvorlig. Han ble fraktet til sykehuset av visepolitimesteren. Ansiktet var opphovnet på den ene sida, sier kilden til Fox.

Tjenestemannen forteller at betjenten kom fra et annet oppdrag i nabolaget da han prøvde å stoppe Brown og kameraten Dorian Johnson (22) fordi de spaserte midt i gata og hindret trafikken. Dette utviklet seg raskt til en fysisk konfrontasjon.

- De ignorerte ham, og betjenten var på vei ut av bilen for å få dem til å flytte seg. De skjøv ham tilbake, og det var da Brown lente seg inn og begynte å slå betjenten i hodet og ansiktet.

- Prøvde å ta pistolen Kilden hevder det fins «solide bevis» for at Brown prøvde å ta politimannens pistol, og at den gikk av i basketaket. Det er imidlertid usikkert hvem som hadde fingeren på avtrekkeren. 18-åringen skal så ha gått bort fra bilen, hvorpå politimannen trakk våpenet og beordret ham til å stå stille.

- Brown løftet hendene i været, snudde seg og sa: «Skal du skyte meg?» sier tjenestemannen.

18-åringen på 193 cm og 128 kilo skal da igjen ha angrepet politimannen - som da avfyrte seks skudd mot ham, hvorav to traff Brown i hodet, slik det framgikk av en privat foreløpig obduksjonsrapport tidligere i uka.

Den anonyme kilden sier politimannen nå er traumatisert og livredd for sitt eget og familiens liv. Han frykter også hva som kan komme ut av vitneprovet han skal gi en storjury, som startet sin høring om skyteepisoden i dag.

Motstridende versjoner Politikildens versjon strider markant mot andre vitners framstilling av hva som hendte:

• Browns kamerat Dorian Johnson sier ifølge MSNBC at da politimannen åpnet døra på bilen, slo den inn i de to unge mennene, for så å rikosjettere tilbake på politimannen, som ble provosert og grep tak i Browns hals. Da 18-åringen prøvde å komme seg unna, ble han skutt. Da Brown oppdaget at han var truffet, snudde han seg og løftet hendene i været - for så å bli skutt igjen.

• Et kvinnelig vitne sier hun så politimannen prøve å få Brown inn i bilen. Da Brown løp bort med hendene i været, ble han skutt. Vitnet tok mobilbilder av hendelsen.

- Bøyde seg forover Under gårsdagens pressekonferanse uttalte patologene som har utført den private obduksjonen, at Brown trolig ble skutt i hodet mens han bøyde seg forover.

- Det kan være fordi han var i ferd med å gi opp, eller i ferd med å gå til angrep, sier Shawn Parcels.

Han og kollega Michael Baden kommer til at Brown tilsynelatende hadde hendene i været da han ble skutt.

- Det kan bety enten at han prøvde å beskytte seg eller prøvde å overgi seg, uttaler legen.

SKUTT OG DREPT: Michael Brown (18) ble skutt og drept av en hvit politimann lørdag 9. august. I utgangspunktet ble han stoppet for rågjerngeri, men situasjonen eskalerte. Hvordan er fremdeles uklart. Foto: Privat / NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: Michael Brown (18) ble skutt og drept av en hvit politimann lørdag 9. august. I utgangspunktet ble han stoppet for rågjerngeri, men situasjonen eskalerte. Hvordan er fremdeles uklart. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer