DREPT: Charleston Hartfield (34) er et av de 59 dødsofrene etter skytemassakren i Las Vegas. Her er han i et bilde fra 2015. Foto: Sgt. Walter Lowell/U.S. Army National Guard via AP)
DREPT: Charleston Hartfield (34) er et av de 59 dødsofrene etter skytemassakren i Las Vegas. Her er han i et bilde fra 2015. Foto: Sgt. Walter Lowell/U.S. Army National Guard via AP)Vis mer

Skytemassakren i Las Vegas

Politimannen Charleston Hartfield ble kalt «den snille kjempen». - Han ga livet sitt for å beskytte andre

Drepte Charleston Hartfield hylles av kolleger, venner og president Donald Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Fortsatt er motivet til massedrapsmannen Stephen Paddock et mysterium.Fortsatt er de knuste vinduene i hotellrommet hans åpne sår som minner Las Vegas og verden på den ufattelige massakren.

Søndag fyrte Paddock av tusenvis av kuler fra sitt hotellrom i Mandalay Bay i Las Vegas. Målet hans var de 22.000 menneskene på Route 91 Harvest Festival tvers over den berømte gata The Strip. På ni minutter rakk han å drepe 59 personer og skade 527.

Charleston Hartfield (34) ble en av dødsofrene. Politimannen var ikke i tjeneste søndag kveld, men hygget seg med kona Veronica på countryfestivalen, slik han pleide å gjøre hvert år.

PÅ BESØK: USAs president tok turen til Las Vegas. Der ba han for de skadde og etterlatte, samtidig som han hyllet redningsmannskapene. Video: AP Vis mer

La ut bilder

Like før kulene begynte å hagle og panikken brøt ut, la Hartfield ut flere bilder på Instagram og Facebook. Et bilde viser en banner fra festivalen. Et annet viser ham sammen med kona i en selfie med neonlysene fra Las Vegas i bakgrunnen i det som ser ut som et lykkelig øyeblikk. Kort tid seinere mistet han livet i kuleregnet.

- Han var rett og slett en storartet person, en positiv person. Han var til å stole på. Du møter enkelte mennesker i livet, som er alle de tingene. Og det var slik Charles var for lokalsamfunnet. Han var alt det beste av det vi har pakket inn i en og samme person, sier vennen hans, Troy Rhett, til NBC News.

Han sendte en melding til Hartfield så snart han hørte om skytingen, men fikk ikke svar. Så prøvde han å ringe.

- Etter som tausheten fortsatte antok jeg at Hartfield gjorde det han gjør best, å sette andre foran seg selv, sier Rhett.

Før han ble politimann i Las Vegas, tjenestegjorde han som soldat i Irak.

- En av de flotteste

- Han blir husket som en snill mann med en giverånd, som øste sin kjærlighet over dem som kjente ham, skriver NBC News.

- Han var en av de flotteste mennene noensinne, sier vennen Stan King til Las Vegas Review-Journal.

Hartfield jobbet i 11 år som politimann. I 2010 bidro han til å bygge en minnevegg for politimenn som har mistet livet etter at fire politimenn i Las Vegas ble drept i 2009.

- Jeg syntes det var viktig at det blir husket, sa Hartfield i et intervju med radiostasjonen KTUD.

Visesheriff Kevin McMahill i Las Vegas slet med å holde tårene tilbake da han tirsdag omtalte den drepte politimannen.

- Selv om Hartfield var på konserten som en sivilperson, tok han umiddelbart ansvar for å redde liv. I det øyeblikket opptrådte han som en politimann. Han ga livet sitt for å beskytte andre, sier McMahill.

- En spesiell mann

USAs president, Donald Trump, var onsdag i Las Vegas og møtte politi, helsepersonell og overlevende etter massakren.

– Charles Hartfield var en veldig spesiell mann. Han var stolt veteran, ektemann og far. Hans død er et tragisk tap for denne politistasjonen og nasjonen, sa Trump på en pressekonferanse ved hovedpolitistasjonen i Las Vegas.

Hartfield etterlater seg kone og to barn. Han hadde nylig gitt ut en bok om livet som soldat og politimann. Han var også aktiv som fotballtrener for ungdomslaget til Henderson Cowboys og gikk under navnene Charles, Chucky eller ChuckyHart, skriver Las Vegas Review-Journal.

«Den snille kjempen»

Boka han ga ut i juli, hadde tittelen «Memoirs Of A Public Servant». Ifølge Amazon-omtalen tjenestegjorde Hartfield 16 år i militæret og elleve år som politimann.

- Hartfield er eksempelet på alt som er bra i Amerika, sier general Zachary Doser i Nevada Army National Guard i en uttalelse.

Folk som tjenestegjorde sammen med ham i militæret, beskriver den 193 centimeter høye mannen som «den snille kjempen».

- Det største ved ham, ved siden av hans enorme størrelse, er hvordan han var full av kjærlighet selv om han var tøff. Dersom du var en god soldat og trengte hjelp, ville han gjøre hva som helst for deg, sier Lemuel Iniguez i Nevada Army National Guard i et minneord.

EKTE HELT: Sonny Melton døde som følge av skuddene mot countryfestivalen i Las Vegas, men han døde som en helt. Han beskyttet nemlig sin kone til siste slutt. Video: CNN Vis mer