- Politimannen falt ut av bilen da de åpnet bildøren, de prøvde å redde han, men måtte gi opp

Universitetet ber studentene om å holde seg inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se direkte video nederst i saken.

(Dagbladet): To personer er skutt og drept på Virginia Tech i USA, bekrefter en talsmann for universitetet til Reuters. En av de drepte er en politimann.

- Jeg kom ut av treningssenteret og skulle gå over parkeringsplassen. Da så jeg en politibil og hørte sirener. Og så kom politimenn, de åpnet døren på politibilen, og da falt det en politimann ut av bilen, og de startet med livreddende førstehjelp. Noen politimenn forsvant fort, og så la de et laken over politimannen som falt ut av bilen, sa et vitne til den lokal tv-kanalen WDBJ7.

Det var ingen forelesninger på Virginia Tech i dag, i morgen er det eksamener, så elevene var der for å lese.

Studentavisa meldte på Twitter at det fortsatt høres skudd på universitetsområdet, noe de senere ble avkreftet.

VOKTER: En politmann sikrer området på en parkerinsplass der en politimann ble skutt og drept av en våpendesperado i dag. Foto Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Jeff Sturgeon
POLITIJAKT: Politiets elitestyrke SWAT er på plass for å jakte på gjerningsmannen som har skutt og drept to personer på Virginia Tech. Foto: @VTMorrison
Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry

Mye politi er ute og leter etter gjerningsmannen, på universitetsområdet går de fra bygg til bygg, og politimenn er også plassert i bygningene der det oppholder seg mange elever.

Skolemassakre i 2007 Den mistenkte er en hvit mann, som var iført grå joggebukser, brunrød hettegenser, en grå og neongrønn hatt og brunrød ryggsekk.

Det hele startet da en politimann gjennomførte en rutinemessig trafikkontroll inne på området. Gjerningsmannen endte opp med å skyte og drepe politimannen som stoppet ham, før han løp videre til fots. Han skal videre ha skutt og drept ytterligere en person.

Det foregår nå en intens politijakt på universitetsområdet, mens studentene blir bedt om å holde seg innendørs. Studentavisa melder at studentene nå overføres til sikre rom.

Virginia Tech Universitetet ble rammet av en skolemassakre i 2007. 33 mennesker ble drept og 61 skadd, før gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Hold dere inne Universitetet har kommet med følgende uttalelse:

Kort tid etter klokka 12, en Virginia Tech-politimann stoppet en bil inne på universitetsområdet i en rutinekontroll.

HER SKJEDDE DET: På markøren til høyre var de første skuddene, der en politimann ble skutt og drept, derettter løp gjerningsmannen mot markøren til venstre, der den andre personer ble funnet. Foto: Google Maps
HER SKJEDDE DET: På markøren til høyre var de første skuddene, der en politimann ble skutt og drept, derettter løp gjerningsmannen mot markøren til venstre, der den andre personer ble funnet. Foto: Google Maps Vis mer

Politimannen ble skutt og drept under trafikkontrollen. Det var flere vitner til skuddene.

Vitner forteller til politiet at mannen som skjøt flyktet til fots til en annen parkeringsplass. Der er det også funnet ytterligere en drept person.

Store politistyrker er kommet til for å assistere i jakten på gjerningsmannen. Statusen til gjerningsmannen er ukjent. Studenter og ansatte på universitetet bør holde seg innendørs.

Dagbladet kommer med mer.

Shortly after noon today, a Virginia Tech police officer stopped a vehicle on campus during a routine traffic stop in the Coliseum parking lot near McComas Hall.

During the traffic stop, the officer was shot and killed. There were witnesses to this shooting.

Witnesses reported to police the shooter fled on foot heading toward the Cage, a parking lot near Duck Pond Drive. At that parking lot, a second person was found. That person is also deceased.

Several law enforcement agencies have responded to assist. Virginia State Police has been requested to take lead in the investigation

The status of the shooter is unknown. The campus community should continue to shelter in place and visitors should not come to campus.

PASSER PÅ: Politi passer på elevene som er samlet inne i bygningen. Foto: @VTMorrison
PASSER PÅ: Politi passer på elevene som er samlet inne i bygningen. Foto: @VTMorrison Vis mer
POLITIMANN SKUTT: På dette bildet blir en person pågrepet av politiet inne på universitetsområdet på Virginia Tech. I etterkant viser det seg at det ikke er gjerningsmannen og personen er ikke arrestert. Foto: Collegiate Times
POLITIMANN SKUTT: På dette bildet blir en person pågrepet av politiet inne på universitetsområdet på Virginia Tech. I etterkant viser det seg at det ikke er gjerningsmannen og personen er ikke arrestert. Foto: Collegiate Times Vis mer