Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimannen havnet i full snøballkrig med flyktningbarna - hylles på Facebook

Var på Leger Uten Grenser-kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppe med syriske og irakiske flyktningbarn havner i en vennlig snøballkrig med en serbisk politimann.

Politibetjenten spiller med mens barna - som muligens aldri har sett snø tidligere - peprer han med snøballer. En annen politibetjent står på sidelinjen og lager snøballer som de kan bruke.

Videoen er sett av over én million etter at den ble lastet opp på Facebook av Nemanja Bozovic, som jobber som koordinator for Commissariat for Refugees.

Bozovic forteller til nyhetsbyrået Reuters at barna nettopp hadde ankommet den serbiske byen Sid nær grensen til Kroatia, etter å ha kommet med tog fra Presevo.

- De oppholdte seg i Sid i noen timer før de ble ført videre med tog til Koratia.

Leken ble utspilt på et av Leger Uten Grenser sine feltsykehus.

Ifølge Flyktninghjelpen er 60 millioner mennesker er på flukt i verden i dag.

Over 800 000 mennesker søkte asyl i Europa i de første ni månedene av 2015, viser ferske tall fra Eurostat ifølge Reuters. Mer enn halvparten av disse kom i tidsrommet mellom juli - september.

I Norge søkte 31 145 personer asyl i fjor, noe som er nesten 20 000 flere enn året før.

I år tror Utlendingsdirektoratet (UDI) det kan komme opp mot 50 000 - 60 000 søkere.

POLITMANN HYLLET: Politimannen og den seks år gamle irakiske flyktningjenta møttes midt på motorveien på den lange gåturen flyktningene tok fra Danmark til Sverige i fjor. Politimannen ble hyllet, og jenta og hennes familie kom seg i sikkerhet. - Jeg tror dette er det eneste flyktningbildet fra Danmark som viser genuin lykke og litt normalitet. Den lille jenta var bare glad i det øyeblikket. Hun tenkte ikke hvor hun kom fra, om hun var sliten eller hvor hun skulle. Hun var bare glad, sier fotografen Michael Drost-Hansen. Foto: Michael Drost-Hansen / Jyllands-Posten
POLITMANN HYLLET: Politimannen og den seks år gamle irakiske flyktningjenta møttes midt på motorveien på den lange gåturen flyktningene tok fra Danmark til Sverige i fjor. Politimannen ble hyllet, og jenta og hennes familie kom seg i sikkerhet. - Jeg tror dette er det eneste flyktningbildet fra Danmark som viser genuin lykke og litt normalitet. Den lille jenta var bare glad i det øyeblikket. Hun tenkte ikke hvor hun kom fra, om hun var sliten eller hvor hun skulle. Hun var bare glad, sier fotografen Michael Drost-Hansen. Foto: Michael Drost-Hansen / Jyllands-Posten Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media