Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimannen Keith Palmer (48) ble drept i London-angrepet

- En modig mann, skriver venn på Twitter.

BLOMSTER: Flere har lagt ned blomster på åstedet på Westminster-broa sent tirsdag kveld. Foto: REUTERS / Hannah McKay / NTB scanpix
BLOMSTER: Flere har lagt ned blomster på åstedet på Westminster-broa sent tirsdag kveld. Foto: REUTERS / Hannah McKay / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kveld oppjusterte politiet i London antallet drepte og skadde etter ettermiddagens terror.

DREPT: Keith Palmer ble drept av angriperen i London. Foto: AFP PHOTO / Metropolitan Police Servce / NTB scanpix
DREPT: Keith Palmer ble drept av angriperen i London. Foto: AFP PHOTO / Metropolitan Police Servce / NTB scanpix Vis mer

Fem personer er nå bekreftet drept, hvorav tre av dem er sivilpersoner. De to andre er angriperen selv, og politimannen Keith Palmer, som så langt er den eneste som er identifisert.

- Ektemann og far

Det var under en pressekonferanse sent tirsdag kveld at assisterende politisjef Mark Rowley slapp navnet til 48 år gamle Keith Palmer.

- Han var ektemann og far. Han forventet å komme hjem igjen etter endt skift, og han skulle også kunne forvente å komme hjem igjen, sa Rowley.

Flere politikere gir tirsdag kveld uttrykk for sorg og takknemlighet overfor Palmer.

- Jeg har kjent Keith i 25 år. Vi tjenestegjorde sammen i artilleriet før han ble politi. En flott mann, en venn. Jeg er knust. Mine tanker er med familien, vennene og kollegene til Keith Palmer. En modig mann, skriver parlamentsmedlem James Cleverley på Twitter.

Ordfører i London Sadiq Khan sender også sine kondolanser til Palmers familie.

- Keith Palmer ble drept mens han modig utførte sin plikt - å beskytte vår by og hjertet av vårt demokrati fra de som vil ødelegge vår måte å leve på, skriver Khan på Facebook.

- Han personifiserer de modige menn og kvinner i politiet og i nødetatene, som jobber døgnet rundt for å holde oss trygge. I kveld er alle i London takknemlig overfor dem.

TERROR I LONDON: Hans Edvard Askjer ble sittende fast i London Eye under terrorangrepet i London onsdag ettermiddag. Video: CNN / Hans Edvard Askjer / Facebook Vis mer

Ble forsøkt gjenopplivet

Angriperen kjørte en bil over flere tilfeldige fotgjengere på Westminster-brua. Deretter stoppet bilen ved gjedene rundt området hvor parlamentet ligger, før mannen som førte bilen løp inn på området.

Der knivstakk han Palmer, før han ble skutt og drept.

Det ble gjort intensive gjenopplivningsforsøk på Palmer i minuttene etter angrepet.

Den britiske parlamentarikeren Tobias Ellwood var én av personene som var i området umiddelbart etter at den 48 år gamle politimannen Keith Palmer ble knivstukket.

Ellwood hastet bort til politimannen som lå på bakken for å gi ham førstehjelp. På bilder fra stedet ser man politikeren med blod i ansiktet forsøke forgjeves å redde Palmers liv.

Ubevæpnet

Ifølge The Guardian var Palmer ubevæpnet.

- Laget som beskytter parlamentet er en kombinasjon av bevæpnede og ubevæpnede politibetjenter som har forskjellige roller, og dessverre var offiserer som mistet livet i dag ubevæpnet. Han ble støttet av væpnede kolleger, som skjøt og drepet angriperen, sier assisterende politisjef Rowley.

TERROR I LONDON: Her løsner Londonpolitiet skudd i London under terroraksjonen i London. Video: CNN / Yahoo UK News / Aaron Tsang. Vis mer

I tillegg til de drepte er minst 40 personer skadd, flere av dem alvorlig.

Fem av de skadde skal være sørkoreanske turister. I tillegg er det også kjent at minst tre franske skoleelever og tre polititjenestemenn er blant de sårede.

Ei kvinne som ble funnet liggende i vannet i elven ved broa, skal være alvorlig skadd.

Politiet har så langt ikke gått ut med identiteten på angriperen, men sier de tror de vet hvem han er.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media