Politireformen:

Politimannen Per sa opp i protest etter 18 år

Per Eftang jobbet i politiet i 18 år, og brant for samfunnsoppdraget. I fjor sa han opp lederstillingen sin - i reformprotest.

SA OPP I PROTEST: Per Eftang sa opp polititoppjobben etter 18 år i protest mot politireformen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SA OPP I PROTEST: Per Eftang sa opp polititoppjobben etter 18 år i protest mot politireformen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er jeg en av dem som har gått lengst, ved å si opp en fast lederstilling i politiet, et yrke jeg elsker, skriver Per Eftang i et Facebook-innlegg.

Han fortsetter:

- Det er det et fåtall som gjør, men det handler om integritet.

Eftang sa opp sin stilling i september 2018, og var ferdig i politiet 12. desember samme år. Han er fortsatt tilknyttet politiet i et annet distrikt som konsulent, men dagene går for det meste til å arbeide som mental trener for internasjonale toppidrettsutøvere, i tillegg til å drive lederutdanning for konsern og bedrifter.

Han understreker overfor Dagbladet at han «med hånda på hjertet» brant for jobben og samfunnsoppdraget. Men etter som tida gikk og flere politidistrikter ble slått sammen, ebbet jobbflammen ut.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

- Bar i feil retning

Eftang erfarte at det hele bar i feil retning.

- Da endringer fant sted og alt skulle bli bedre, ble det gode politiet allerede sto for, glemt igjen; kunnskapen deres, ferdighetene og erfaringene, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer