Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politireformen:

Politimannen Per sa opp i protest etter 18 år

Per Eftang jobbet i politiet i 18 år, og brant for samfunnsoppdraget. I fjor sa han opp lederstillingen sin - i reformprotest.

SA OPP I PROTEST: Per Eftang sa opp polititoppjobben etter 18 år i protest mot politireformen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SA OPP I PROTEST: Per Eftang sa opp polititoppjobben etter 18 år i protest mot politireformen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Nå er jeg en av dem som har gått lengst, ved å si opp en fast lederstilling i politiet, et yrke jeg elsker, skriver Per Eftang i et Facebook-innlegg.

Han fortsetter:

- Det er det et fåtall som gjør, men det handler om integritet.

Eftang sa opp sin stilling i september 2018, og var ferdig i politiet 12. desember samme år. Han er fortsatt tilknyttet politiet i et annet distrikt som konsulent, men dagene går for det meste til å arbeide som mental trener for internasjonale toppidrettsutøvere, i tillegg til å drive lederutdanning for konsern og bedrifter.

Han understreker overfor Dagbladet at han «med hånda på hjertet» brant for jobben og samfunnsoppdraget. Men etter som tida gikk og flere politidistrikter ble slått sammen, ebbet jobbflammen ut.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

- Bar i feil retning

Eftang erfarte at det hele bar i feil retning.

- Da endringer fant sted og alt skulle bli bedre, ble det gode politiet allerede sto for, glemt igjen; kunnskapen deres, ferdighetene og erfaringene, sier han til Dagbladet.

- To måneder før jeg gikk ut døra sa jeg fra om at jeg mente reformen bar i feil retning. Jeg stilte også spørsmål ved hvorfor ungdomsgruppa i Sandefjord ble lagt ned – uten å få svar.

På spørsmål om hvorfor han ikke fikk svar, utdyper han:

- Etter det jeg ble kjent med, ble det kritiske spørsmålet mitt sett på som ulydig atferd. Men det må da kunne gå an å utfordre eget system, uten at det skal bli sett på som negativ opptreden.

FORNØYD: Justisminister Jøran Kallmyr sier han er fornøyd med politireformen. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Kunne ikke la være lenger

I Facebook-innlegget beskriver han en ledelse han mener er basert på frykt. Han påpeker at han orienterte øverste ledelse i Sør-Øst politidistrikt om forholdene som pågikk, før han sa opp sin stilling.

- Hvorfor velger du å fronte saken nå?

- Det har gjentatte ganger blitt hevdet fra politisk hold at Sør-Øst politidistrikt utmerker seg negativt. Kanskje det er på tide å stille seg spørsmålet om hvorfor det er slik?

- Da jeg så en rapport, rettere sagt et skriv på femti sider, der anonyme politiansatte beskrev arbeidshverdagen sin, ble jeg sjokkert, men ikke overrasket. Det fikk meg til å innse at det var på tide å ta til orde.

Flaue over å jobbe i politiet

Eftang henviser til en rapport fra tidligere i sommer, som ble opprettet da Politiets Fellesforbund ba medlemmene sine i Sør-Øst politidistrikt beskrive hverdagen sin. Tilbakemeldingene ble samlet og gitt til justisminister Jøran Kallmyr ved en seinere anledning.

Det femti sider lange skrivet har blitt omtalt av Drammens Tidende, der det framgår at flere politiansatte forteller at de er blitt flaue over å jobbe i politiet på grunn av alle problemene med politireformen.

- Før var jeg stolt av å jobbe i politiet, men nå er jeg flau over det. Når noen spør meg hvor jeg jobber, svarer jeg at jeg jobber på kontor i sentrum. Jeg orker ikke høre på alle klagene og misnøyen folk har, skriver en anonym politiansatt i skrivet.

Følte et ansvar

Eftang forteller til Dagbladet at tilbakemeldingene han framla for ledelsen om politireformen, ikke var ment å virke som ulydig atferd.

- Det var det aldri fra min side, men som leder følte jeg et ansvar om å si fra om en prosess som ikke fungerte og skapte dårligere tjeneste enn det publikum allerede hadde.

Han er enig i at utvikling er nødvendig for å kunne ta følge med dagens samfunnsproblemer, og drar paralleller til jobben som mental trener:

- Det man skal gjøre, er å «trimme hekken». Man skal la fundamentene for suksess stå, og bygge videre på dem. Reformen, på sin side, har hogd ned hele hekken, og ikke plantet en ny en, sier han.

- Hvordan stiller du deg til påstanden om at ting bare vil ta litt tid?

- Man sender ikke opp en satellitt, for så å se om den vil gå i bane. Det trengs litt mer planlegging enn som så.

- Finnes alltid forbedringer

Uttalelsene til Eftang er forelagt Sør-Øst politidistrikt. Visepolitimester Steinar Kaasa svarer:

- Per Eftang har helt rett i at politiet har veldig flinke folk som tar samfunnsoppdraget alvorlig. Ansatte i Sør-Øst politidistrikt er på jobb hver dag for å gi gode tjenester til innbyggerne, og løse de oppgavene som er forventet av politiet. Vi ser at det alltid finnes forbedringer, men det skal ikke være noen tvil om at hensynet til befolkningen er vår høyeste prioritet, skriver Kaasa i en e-post til Dagbladet.

Politidistriktet mener det er viktig å huske på at politireformen både er nybrottsarbeid og videreutvikling av tradisjonelt godt politiarbeid.

- Reformen var utvilsomt nødvendig, norsk politi var akterutseilt på flere områder. Nå må vi se på ambisjonsnivået vi har lagt, og justere underveis. Vi må prioritere rett og samtidig ta ansvar som arbeidsgiver opp mot belastning i hverdagen, skriver visepolitimesteren.

- Sterkt inntrykk

Kaasa forteller videre det gjør sterkt inntrykk å lese tilbakemeldingene fra flere medarbeidere i rapporten fra Politiets Fellesforbund.

- Vi tar derfor skrivet på største alvor og det har vært tema hos oss siden sommeren da justisministeren var her på besøk og fikk skrivet overlevert, skriver han.

Han understreker at tilbakemeldingene som har kommet gjennom skrivet diskuteres jevnlig med fagforeningene og hovedverneombudet i politidistriktet, og at det også har vært tema på samhandlingsmøter mellom ledelse og ansatte.

- Det er en krevende situasjon, men vi jobber sammen om konkrete tiltak for å ivareta vårt ansvar for å løse samfunnsoppdraget samtidig som vi ivaretar våre medarbeidere i den daglige tjeneste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media