Politimannen siktet for forsettlig drap

Løy om 33-årige Linn Madelen Bråthens dødsfall på Breviksbrua.

ØDELA FORKLARINGEN: Overvåkingsbildet av siktede og avdøde sammen ødela politimannens første forklaring. Video: POLITIET
ØDELA FORKLARINGEN: Overvåkingsbildet av siktede og avdøde sammen ødela politimannens første forklaring. Video: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Klokka 14 holder Vestfold politidistrikt pressekonferanse om statusen for politimannen som er siktet for falsk forklaring i forbindelse med Linn Madelen Bråthens dødsfall i Brevik i Telemark.

- Vi har utvidet siktelsen til forsettlig drap. Vi mener han løy for å skjule at han dyttet eller kastet avdøde utfor Breviksbrua, opplyser Lise Dalhaug, politiadvokat ved Vestfold politidistrikt.

Vitneavhør Hun sier utvidelsen av siktelsen kommer etter en rekke vitneavhør. Politiet tror drapet skjedde en gang mellom 03.40 og 04.00 natt til 3. august, og ønsker kontakt med vitner som kan ha sett siktede og Bråthen i området rundt Breviksbrua i det aktuelle tidsrommet.

- De kan kontakte oss på telefonnummer 980 18 751 eller politiets fellesnummer 02800, sier Dalhaug.

Hun viser til siktede og avdødes bekledning på overvåkingsbildet politiet nå har frigitt, som signalement.

Politiet ønsker også kontakt med vitner som kan ha sett de to mellom Odins vei og Breviksbrua mellom 03.00 og 03.40.

- Overrasket Politimannes forsvarer Arne Lie sier klienten er overrasket over sakens utvikling.

- Han forstår ikke hvorfor siktelsen er utvidet, og finner det vanskelig å forholde seg til det, sier Lie til Dagbladet.

ANTATT DREPT: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet i vannet ved Sandøya på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT
ANTATT DREPT: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet i vannet ved Sandøya på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT Vis mer

En av avdødes beste venner sier til Dagbladet at hun er glad siktelsen er utvidet.

- Jeg føler at det er greit å endelig bli trodd på det jeg har visst hele tida. Det er riktig godt at politiet gjør jobben sin, men nå går det opp for meg at Linn er borte, sier venninna.

Avslørt av kamera Siktede og Bråthen forlot en fest sammen før klokka 03. Politimannen forklarte først at han forlot den 33-årige kvinnen før hun døde, men ble avslørt av et overvåkingskamera på kjøpesenteret Brotorvet. Han endret forklaringen til at han prøvde å forhindre henne i å begå selvmord.

Stathelle-kvinnen ble funnet på formiddagen samme dag, i vannet ved Sandøya. Obduksjonen har vist at dødsårsaken er stump vold mot nakken - trolig forårsaket av fall.

Den siktede hevder han fikk sjokk etter å ha bevitnet dødsfallet, og dro hjem til seg selv, der han bestemte seg for å lyve om hendelsesforløpet.

- En liten løgn vokste og ble til en større en. Til slutt ble det vanskelig for ham å snu, sa hans forsvarer Arne Lie i går.

Motivet uklart Familien finner dette merkelig, og mener han isteden hadde god anledning til å ringe nødetatene.

Heller ikke politiet tror noe på denne forklaringen, og mener altså mannen i 40-årsalderen har konstruert begge forklaringene for å skjule at han drepte Bråthen, som var en bekjent av ham.

I dag skriver Telemarksavisa at et vitne skal ha hørt rop og skrik fra brua natt til 3. august.

Politiet vil i dag ikke oppgi hva de mener er motiv for drapet. Dalhaug opplyser at den siktede vil bli framstilt for varetektsfensling i morgen klokka 12.

ÅSTEDET: Den 33-årige kvinnen døde etter fall fra Breviksbrua, med den siktede politimannen til stede. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
ÅSTEDET: Den 33-årige kvinnen døde etter fall fra Breviksbrua, med den siktede politimannen til stede. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer