Politimannen skjøt 17-åringen 16 ganger. Så skulle han til å lade om

Frykter nye opptøyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble en 37 år gammel hvit politimann tiltalt for drapet på en 17 år gammel svart gutt ved navn Laquan McDonald den 20. oktober i fjor.

Politimannen fra Chicago har hele tiden hevdet at han handlet i selvforsvar, og at han følte seg truet av McDonald som var i besittelse av en kniv.

Men en video fra kameraet festet på dashbordet i tjenestebilen forteller en annen historie. Der kan man se politimannen skyte McDonald 16 ganger i løpet av 15 sekunder.I 13 av disse sekundene lå McDonald forsvarsløs på bakken.

Stoppet av partneren Vitner på stedet forteller at McDonald aldri konfronterte politimannen på noe vis, men at han beveget seg bort fra ham.

Det ble ifølge New York Times fortalt i retten hvordan partneren til den tiltalte så at han skulle til å lade om våpenet sitt da magasinet var tomt, og stoppet ham.Et bilde, som også ble offentliggjort, viser hvordan rettsmedisineren har merket de 16 skuddene som traff 17-åringen.

- Videoen er veldig voldsom. Den er voldelig, og det er skremmende å se en 17-åringen dø på en slik voldelig måte. Jeg har absolutt ingen tvil om at det kommer til å være smertefullt for alle innbyggerne i Chicago å se denne videoen, sier statsadvokat Anita Alvarez.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer