Politimannen skjøt 17-åringen 16 ganger. Så skulle han til å lade om

Frykter nye opptøyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble en 37 år gammel hvit politimann tiltalt for drapet på en 17 år gammel svart gutt ved navn Laquan McDonald den 20. oktober i fjor.

Politimannen fra Chicago har hele tiden hevdet at han handlet i selvforsvar, og at han følte seg truet av McDonald som var i besittelse av en kniv.

Men en video fra kameraet festet på dashbordet i tjenestebilen forteller en annen historie. Der kan man se politimannen skyte McDonald 16 ganger i løpet av 15 sekunder.

I 13 av disse sekundene lå McDonald forsvarsløs på bakken.

Stoppet av partneren Vitner på stedet forteller at McDonald aldri konfronterte politimannen på noe vis, men at han beveget seg bort fra ham.

Det ble ifølge New York Times fortalt i retten hvordan partneren til den tiltalte så at han skulle til å lade om våpenet sitt da magasinet var tomt, og stoppet ham.

Et bilde, som også ble offentliggjort, viser hvordan rettsmedisineren har merket de 16 skuddene som traff 17-åringen.

- Videoen er veldig voldsom. Den er voldelig, og det er skremmende å se en 17-åringen dø på en slik voldelig måte. Jeg har absolutt ingen tvil om at det kommer til å være smertefullt for alle innbyggerne i Chicago å se denne videoen, sier statsadvokat Anita Alvarez.

- Ber om ro Tirsdag ettermiddag ble den rystende videoen offentliggjort av myndighetene etter pålegg fra dommeren i saken, dette selv om familien ønsket at den skulle forbli skjult for offentligheten.

På grunn av denne offentliggjøringen er det fryktet opptøyer i storbyen i natt tilsvarende det man tidligere har sett i Ferguson og i Baltimore etter liknende saker.

- Det er viktig at innbyggerne i Chicago vet at denne politimannen holdes ansvarlig for sine handlinger, sier Alvarez.

Familien til den avdøde McDonald manet også til at eventuelle demonstrasjoner skal foregå i rolige former.

- Ingen forstår dette sinnet bedre enn oss, men dersom du velger å la din stemme bli hørt ber vi deg om å være fredelig.

Flere episoder Dan Herbert representerer den 37 år gamle politimannen. Han forteller at hans klient er en dekorert tjenestemann, men samtidig viser rapporter at den tailtalte i løpet av en årrekke har mottatt en rekke klager

Han har blant annet blitt anklaget for overdreven maktbruk og for rasistiske bemerkninger.

I 2013 ble han anklaget for å ha stoppet en latinamerikaner i en trafikkontroll, slått ham og ledd av ham fordi han hadde tale- og hørselsvansker.

I 2011 hevdet en svart mann at politimannen hadde tatt kvelertak på ham under en arrestasjon for fyllekjøring.

Herbert påpeker at ingen av disse anklagene noen gang ble bevist.