- Politimannen skulle bære kista under begravelsen i dag

Politimannen framstilles for fengsling klokka 12.00.

GIKK HJEM SAMMEN: Overvåkningsbildet fra natt til 3. august viser den siktede politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen. Foto: POLITIET / NTB scanpix
GIKK HJEM SAMMEN: Overvåkningsbildet fra natt til 3. august viser den siktede politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen. Foto: POLITIET / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13.00 i dag begraves Linn Madelen Bråthen i Stathelle kirke. Ifølge TV2 var den nå drapssiktede politimannen en av dem som skulle bære kista i begravelsen.

- Om ingen hadde oppdaget dette, kunne kanskje den siktede vært en av dem som bar kista, har Bråthens familie sagt til Dagbladet.

Ifølge TV2 skulle politimannen, som er en nær venn av den avdøde kvinnen og hennes samboer, være en av seks personer til å bære ut kista til Linn Madelen Bråthen i dag.

Framstilles for fengsling Familiens bistandsadvokater, Vibeke Hein Bæra og Niels Christian Petersen sier til Dagbladet at de ikke er kjent med denne opplysningen, men tilføyer at de ikke har møtt familien enda og heller ikke fått gått gjennom alle detaljene i saken.

- Vi skal møte familien nå klokka ni, og får se hva som berøres i den samtalen. Det er både fengslingsmøte og begravelse i dag, så det er en svært krevende dag for familien, sier Bæra til Dagbladet.

- Hvordan har de pårørende det nå etter at siktelsen mot politimannn ble endret?

- Jeg tror de først og fremst er forventningsfulle i henhold til å få svar på de millioner av spørsmål de har, sier Bæra.

- De har det tøft i dag. Det har de hatt helt siden dødsfallet, supplerer Petersen.

Ifølge bistandsadvokatene framstilles den siktede politimannen for fengsling klokka 12.00 i dag.

- Vanskelig å forholde seg til Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra den siktede politimannens forsvarer Arne Lie så langt i dag, men i går ettermiddag fortalte han at klienten nekter straffskyld.

- Min klient er overrasket og forstår ikke hvorfor siktelsen er utvidet og finner det vanskelig å forholde seg til det, sier politimannens forsvarer Arne Lie til Dagbladet.

- Er det vanskelig siden han selv er politi?

- Det sier seg selv, men det er ikke dette som først og fremst er i hodet hans nå. Det er siktelsen om forsettlig drap det er vanskelig å forholde seg til.

ANTATT DREPT: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet i vannet ved Sandøya på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT
ANTATT DREPT: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet i vannet ved Sandøya på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT Vis mer