Politimannen som drepte tenåringen i Ferguson sier opp

- Jeg er ikke villig til å risikere at noen andre blir skadd på grunn av meg.

SLUTTER:  I avskjedsbrevet skriver Wilson (28) at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet. Foto: AP Photo/St. Louis County Prosecuting Attorney's Office
SLUTTER: I avskjedsbrevet skriver Wilson (28) at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet. Foto: AP Photo/St. Louis County Prosecuting Attorney's Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politimannen Darren Wilson, som drepte tenåringen Michael Brown i Ferguson i USA tidligere i år, har sluttet i politiet. I avskjedsbrevet skriver Wilson (28) at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet etter den massive kritikken han fikk i kjølvannet av drapet.

- Jeg er ikke villig til å risikere at noen andre blir skadd på grunn av meg, sa Wilson til avisa St. Louis Post-Dispatch lørdag.

Han understreker at det er han selv som har valgt å slutte. Opprinnelig hadde han håpet å kunne fortsette i politiet, og han sier avgjørelsen om å slutte er den vanskeligste han noen gang har tatt.

- Håper det vil lege sår Wilson har vært permittert siden han skjøt Brown i august. Tidligere denne uken besluttet påtalemyndigheten at Wilson ikke skal tiltales for drapet. Avgjørelsen utløste opptøyer i Ferguson og demonstrasjoner en rekke andre steder i USA.

Også umiddelbart etter drapet ble Ferguson rammet av opptøyer, og hendelsen utløste en omfattende debatt om politiets våpenbruk og forholdet mellom svarte og hvite i USA. Selv har Wilson forklart at han skjøt den ubevæpnede svarte 18-åringen i selvforsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer