Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimannen som drepte tenåringen i Ferguson sier opp

- Jeg er ikke villig til å risikere at noen andre blir skadd på grunn av meg.

SLUTTER:  I avskjedsbrevet skriver Wilson (28) at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet. Foto: AP Photo/St. Louis County Prosecuting Attorney's Office
SLUTTER: I avskjedsbrevet skriver Wilson (28) at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet. Foto: AP Photo/St. Louis County Prosecuting Attorney's Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen Darren Wilson, som drepte tenåringen Michael Brown i Ferguson i USA tidligere i år, har sluttet i politiet.
 
I avskjedsbrevet skriver Wilson (28) at han har fått beskjed om at han kan sette kolleger og vanlige mennesker i fare hvis han fortsetter i politiet etter den massive kritikken han fikk i kjølvannet av drapet.

- Jeg er ikke villig til å risikere at noen andre blir skadd på grunn av meg, sa Wilson til avisa St. Louis Post-Dispatch lørdag.

Han understreker at det er han selv som har valgt å slutte. Opprinnelig hadde han håpet å kunne fortsette i politiet, og han sier avgjørelsen om å slutte er den vanskeligste han noen gang har tatt.

- Håper det vil lege sår Wilson har vært permittert siden han skjøt Brown i august. Tidligere denne uken besluttet påtalemyndigheten at Wilson ikke skal tiltales for drapet. Avgjørelsen utløste opptøyer i Ferguson og demonstrasjoner en rekke andre steder i USA.

Også umiddelbart etter drapet ble Ferguson rammet av opptøyer, og hendelsen utløste en omfattende debatt om politiets våpenbruk og forholdet mellom svarte og hvite i USA. Selv har Wilson forklart at han skjøt den ubevæpnede svarte 18-åringen i selvforsvar.

- Jeg håper min avgang vil bidra til å lege sår i samfunnet, skriver 28-åringen i avskjedsbrevet.

Mange svarte innbyggere i Ferguson tror Wilson lyver når han hevder han ble angrepet av Brown og måtte skyte for å redde sitt eget liv. Browns far har sagt det «høres sprøtt ut» at sønnen skal ha løpt mot en politimann som hadde trukket våpen og forsøkte å pågripe ham.

Krever politireformer Forkjempere for svarte amerikaneres borgerrettigheter begynte lørdag en marsj fra Ferguson til Jefferson City, delstatshovedstaden i Missouri.

Om lag hundre aktivister la i vei samme dag som Wilsons avgang ble kjent. De krever at politisjefen i Ferguson må gå av, samt innføring av politireformer over hele USA.

- Vi vil kjempe helt til helvete fryser til is. Deretter vil vi kjempe på isen, sier Cornell William Brooks, leder for borgerrettighetsorganisasjonen NAACP som står bak marsjen.

Aktivistene håper at flere vil slutte seg til dem på veien til Jefferson City, hvor de regner med å være framme om en uke. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling