Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimannen som endte i grøfta med sommerdekk kan bare kjøre videre

Politiet har beslaglagt førerkortet til flere sjåfører det siste døgnet fordi de har kjørt på glatta med sommerdekk, men tar ikke lappen fra politimannen som gjorde det samme. 

GIKK IKKE VEIEN: Politiet i Østfold kjørte på sommerdekk da snøen kom. Det viste seg å være en dårlig idé. Video: Glenn Johanson Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det vakte oppsikt da en politibil satte seg fast i grøfta i Rakkestad i dag.

Bilen hadde nemlig ikke vinterdekk - og hjelpeløse politifolk måtte ha hjelp fra brannvesenet for å få bilen tilbake på veien.

I Oslo og nærliggende kommuner beslagla politiet i alt sju førerkort natt til lørdag fra bilister som kjørte med sommerdekk - og politiet har vært tydelig på at folk som kjører med sommerdekk i dag risikerer å miste lappen.

GIKK IKKE VEIEN: Politiet i Østfold kjørte på sommerdekk da snøen kom. Det viste seg å være en dårlig idé. Foto: Glenn Johanson
GIKK IKKE VEIEN: Politiet i Østfold kjørte på sommerdekk da snøen kom. Det viste seg å være en dårlig idé. Foto: Glenn Johanson Vis mer

Det gjelder imidlertid ikke politimannen som kjørte med sommerdekk i dag - i alle fall ikke inntil videre.

- Det er vurdert at førerretten ikke midlertidig skal tilbakekalles. Hvordan den skal håndteres i ettertid, blir avgjort på mandag, sier operasjonsleder Villy Meier i Østfold-politiet til Dagbladet.

- Er det ikke åpenbart at folk skal miste førerkortet hvis de kjører med sommerdekk på dette føret?

- Jeg er ikke jurist. Det er jourhavende jurist som har besluttet dette, og han har gått hjem for dagen.

- Tror du ikke folk som er blitt fratatt lappen i dag kan oppfatte dette som urettferdig?

- Jourhavende jurist har her tatt en beslutning, og vi må bare stå for den vurderingen som er gjort uten så mye mer polemikk rundt det. Så får ettertiden vise om det var en riktig vurdering eller ikke, sier operasjonslederen, som opplyser at Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen.

- Er politimannen som kjørte i grøfta på jobb ute på veiene i resten av helga?

- Det er et internt anliggende for politiet i Østfold.

- Har dere skiftet dekk på andre biler i dag?

- Hva tror du? Jeg ble veldig overrasket over at det fantes biler med sommerdekk i det hele tatt. Som operasjonsleder forventer jeg naturligvis at bilene vi har til disposisjon er i forskriftsmessig stand, og jeg har gitt klar beskjed om det. I tillegg har jeg sendt ut melding om det til samtlige i politidistriktet, og det forventer jeg at blir tatt til etteretning, sier Meier.

Han synes hele saken er tragisk - og har lagt seg langflat på politiets vegne.

- Det er tragisk når politiet går ut og advarer bilister mot å kjøre med sommerdekk, og sier at de som kjører med sommerdekk risikerer å miste lappen, og så kjører politiet selv på sommerdekk. Dette går bare ikke an, sa operasjonslederen da Dagbladet omtalte saken tidligere i dag.

Han opplyser at det i dag ikke er noen, verken sivilister eller politifolk, som har blitt fratatt lappen i Østfold fordi de har kjørt med sommerdekk - ettersom det stort sett har vært bart på veiene i fylket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!