Politimannen som lekket disse bildene får bare jobbe nattevakter

Nye bilder fra pågripelsen av Boston-bomberen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da magasinet Rolling Stone i juli i år på forsiden publiserte et portrett av Boston-bomberen Dzjokhar Tsarnajev som ble oppfattet som en glorifisering av terroristen, ble politimannen Sean Murphy rasende.

Flere sammenlignet forsiden med den legendariske forsiden med Jim Morrison. The Doors-frontfiguren var rockestjerne, mens Dzjokhar Tsarnajev utløste to trykkbomber ved målgang under Boston-maraton og drepte tre og skadde rundt 200 personer i april i år.

Sean Murphy var med under pågripelsen av Tsjarnajev etter en intens jakt i et rolig nabolag i Boston. Murphy var med som taktisk fotograf og dokumenterte store deler av jakten, også de siste øyeblikkene. Etter at Murphy så Rolling Stone-forsiden marsjerte han direkte til redaksjonen til Boston Magazine. Uten tillatelse fra sine politisjefer overleverte han en rekke bilder av en blodig Tsjarnajev med lasersikte i panna.

- Det Rolling Stone gjorde var feil. Denne fyren er ond. Det er dette som er den virkelige Boston-bomberen, ikke noen som er «fluffed and buffed» for coveret  av et magasin, sa han til magasinet.

I juli-utgaven publiserte magasinet en rekke bilder. I går, i deres september-utgave, publiserer de flere bilder fra den dramatiske pågripelsen.

For Murphy har bildelekkasjen fått store konsekvenser for hans politikarriere. Umiddelbart etter lekkasjen ble mannen suspendert.

I motsetning til hans sjefer som mente lekkasjen var uakseptabel, hyllet folket hans gjerninger og støtten på sosiale medier har vært enorm.

Polititoppene har også firet litt på avstraffelsen. Boston Magazine skriver at mannen nå er overført til en liten politistasjon der han må jobbe nattskiftet fra klokka 23 til 07.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer