Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimannen ville ikke at denne videoen skulle offentliggjøres

Tobarnsmoren hevder han befølte henne, og nå saksøkes politimannen for 800 000 kroner.

SAKSØKT: Kvinnen i videoen, Patricia Aileen Wilson, mener at politibetjenten befølte henne da hun ble stoppet og ransaket av ham i sommer. Hendelsen skjedde i delstaten Tennessee i USA. Video: WATE via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patricia Aileen Wilson var i sommer ute og kjørte i delstaten Tennessee da hun ble stoppet av en patruljebil.

I bilen satt satt en betjent som så kommanderte Wilson ut av bilen og ransaket henne. Bare noen timer senere ble hun stoppet igjen av den samme politimannen.

Nå har hun rettet et privat søksmål mot betjenten, og krever omlag 800 000 kroner i erstatning fordi han skal ha befølt henne. Det skriver Newsweek.

Ville ikke offentliggjøre filmen

Videoen fra patruljebilens «dashcam» ble etter hvert offentliggjort mot betjentens vilje, og der kan man se at han ber henne legge hendene på patruljebilens panser.

Betjentens mikrofon tok opp lyd under seansen, og man kan høre at han spør om Wilson har tatt noen form for reseptbelagte medisiner. Hun svarer nei på dette spørsmålet.

Hun blir deretter ransaket, og Newsweek skriver han tok henne på hoftene og på innsiden av bukselinningen på shortsen hennes, før han ber henne løfte t-skjorta og bevise overfor ham at hun ikke har gjemt noen narkotiske stoffer i bh’en.

Etter dette spør han på nytt om hun tar noen narkotiske stoffer. Denne gangen svarer Wilson at hun innimellom tar Ambien for å hjelpe henne med å sove.

Politimannen sier at dette er klassifisert som et narkotisk stoff, men Knox News påpeker at det ikke stemmer i henhold til Det føderale narkotikapolitiets klassifisering av medikamentet.

De påpeker også at politiet ikke har lov til å gjøre en slik ransaking uten en ransakelsesordre eller skjellig grunn til mistanke om lovbrudd.

I etterkant har betjenten hevdet at innrømmelsen om at hun tok Ambien var grunnen til at han ransaket henne, men dette fikk han først vite etterpå. Han hadde med andre ord ingen signaler om at noe ulovlig hadde skjedd.

SPIKERMATTE: En mann ble arrestert etter å ha kjørt i beruset tilstand, samt å ha røyket cannabis. Mannen nektet å stoppe for politiet, da fant politimannen fram spikermatta. Video: Politseisaade Krimi Vis mer

Ny kontroll

Etter to tester på om hun er edru og en bot for manglende bruk av sikkerhetsbelte, lar politimannen Wilson kjøre videre, men noen timer senere blir hun stoppet igjen. Denne gangen like ved sitt eget hjem.

Bilder fra patruljebilens «dashcam» viser hvordan han ser kvinnens bil, før han tar en u-sving og stopper henne på nytt.

Denne gangen virker ikke mikrofonen han har på seg. Han har senere forklart at batteriet gikk tomt.

Wilson på sin side har i ettertid fortalt at politimannen sa: «Vi må slutte å møtes på denne måten».

Han skal så ha sett at kvinnen hadde sine to små barn i bilen. Han påpekte at bakvinduene hennes var for mørke og at dette brøt med lovverket, men ga henne ingen bot.

Kritikk

Etter seansen har Wilson altså fremmed et søksmål på 800 000 kroner mot politimannen.

Løytnant Tracy Scott ved landeveispolitiet i Tennessee har uttalt til Knox News at politimannen er renvasket for alle mistanker etter interngranskingen, og at han gjorde begge kontrollene på en «profesjonell måte i et forsøk på å beskytte andre bilister».

Statsadvokat Jared Effler er ikke like bombastisk, men sier at en overgrepssak neppe vil føre fram.

Han retter samtidig kritikk mot måten politimannen har oppført seg på, og mener han ikke har oppført seg på en profesjonell måte som samsvarer med treningen han har fått.

Effler rådet også politimannen til å gjennomgå det som skjedde for å unngå liknende episoder i framtiden.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.02.2015 SJOKK: Wayne Clinning (42) installerte et dashcam i bilen etter han fikk den tilbake fra service med halvert bensintank. Etter at bilen var på verksted igjen fikk han sjokk da han så opptakene. Video: Wayne Clinning / Youtube Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling