FIKK ERSTATNING ETTER ARRESTASJON: Courtney Wilson og Taylor Guerrero kysset på en matvarebutikk på Hawaii. Det skal ikke ha falt i smak hos en politimann som også var i butikken. Han arresterte de to. Foto: AP Photo/Jennifer Sinco Kelleher
FIKK ERSTATNING ETTER ARRESTASJON: Courtney Wilson og Taylor Guerrero kysset på en matvarebutikk på Hawaii. Det skal ikke ha falt i smak hos en politimann som også var i butikken. Han arresterte de to. Foto: AP Photo/Jennifer Sinco KelleherVis mer

Politimannen ville ikke se jentene kysse, og kastet dem på glattcella. Nå kan han angre bittert

Men kjærligheten mellom Courtney Wilson og Taylor Guerrero varte ikke gjennom belastningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det daværende kjæresteparet Courtney Wilson og Taylor Guerrero er tilkjent 665 000 kroner i erstatning for feilaktig arrestasjon på Hawaii. De to hevder de ble arrestert fordi en politimann ikke likte å se to kvinner vise følelser offentlig. 

Damene påstår at politimannen kastet dem i arresten etter å ha sett dem kysse i en matvarebutikk i Honolulu, og gikk til sak mot politimyndighetene på ferieøya kort tid etterpå. 

Ett år senere har myndighetene inngått forlik med de to og tilkjent dem betydelig økonomisk kompensasjon, melder The Guardian

Lesbe-krangel med politiet Wilson og Guerrero skal ifølge rettsdokumentene ha holdt hender og kysset mens de handlet mat. Politimannen så dem, og ga først en streng irrettesettelse og ba de to turtelduene holde opp og «take it somewhere else».

Da han så dem kysse enda en gang like etterpå skal politimannen har truet med å få dem kastet ut av butikken.

Ifølge kjæresteparet skal politimannen så, ut av intet, ha gått fysisk til angrep på Wilson og holdt henne fast i håndleddet. Da hun så ringte 911 kom alle tre i en høylytt krangel og politimannen arresterte de to med påstand om å ha gått fysisk til angrep på en offentlig tjenestemann. 

Ønsker irettesettelse Myndighetene på Hawaii har nå altså bestemt seg for å inngå forlik, men erstatningssummen er ingen innrømmelse av skyld, ifølge The Guardian. Offentlige instanser på Hawaii sier forliket gjøres fordi det er i deres «beste interesser». 

Wilson og Guerrero ble holdt på cella i tre dager og fikk ferieturen fra Los Angeles til Hawaii ødelagt. De ble omsider løslatt da tiltalen mot dem frafalt. 

- Jeg er glad det er over, men på samme tid skulle jeg ønske at politimannen fikk en form for irettesettelse, sier Wilson til The Guardian. 

Kjærligheten tok slutt Det heter gjerne at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe, og det kan også sies om denne saken. Som en del av løslatelseskriteriene måtte Wilson og Guerrero bli igjen på øya over en angitt periode, og sistnevnte endte med å like seg så godt at hun nå bor der permanent. 

Wilson og Guerrero sier erstatningssummen skal deles på to.