Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimannen Xavier (37) er dødsofferet på Champs-Elysées

Rykket ut under terrorangrepet på Bataclan i 2015.

LHBT-FORKJEMPER: Ifølge The New York Times var Xavier Jugelé homofil, og en forkjemper for homofiles rettigheter. Blant annet protesterte han mot Russlands forbud mot «homoseksuell propaganda» før OL i Sotchi 2014. Foto: FLAG via AP
LHBT-FORKJEMPER: Ifølge The New York Times var Xavier Jugelé homofil, og en forkjemper for homofiles rettigheter. Blant annet protesterte han mot Russlands forbud mot «homoseksuell propaganda» før OL i Sotchi 2014. Foto: FLAG via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimannen som ble skutt og drept på Champs-Elysées torsdag kveld, Xaviere Jugelé, jobbet under terrorangrepet i 2015 på Bataclan i Paris. I fjor deltok han også på Sting-konserten som gjenåpnet konsertarenaen, skriver The New York Times.

- Jeg er glad for å være her, sa den 37 år gamle politimannen til People magazine etter Sting-konserten i november.

Ett år etter Paris-angrepet i 2015 som etterlot 130 omkomne.

- Jeg er glad for at Bataclan er åpen igjen. Det er symbolsk. Vi er her i kveld som vitner. Her for å forsvare våre verdier. Denne konserten er for å hylle livet. For å si nei til terrorister, sa Xaviere Jugelé til det amerikanske magasinet.

Drept på Champs-Élysées

Men i går ble 37-åringen drept på jobb. Han satt i en politibil på den strengt bevoktede franske hovedgata Champs-Elysées, da en bevæpnet mann åpnet ild og skjøt og drepte ham.

Også to andre politifolk ble såret i angrepet, i tillegg til at en tysk kvinnelig turist ble alvorlig såret.

SKUTT: En amatørvideo viser åstedet like etter angrepet mot politiet i Paris. En politimann er skutt og drept da en 39 år gammel mann avfyrte skudd mot en parkert politibil på Champs-Elysées i Paris. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Han ville ha blitt 38 år 4. mai og skulle snart overføres til en annen avdeling, sier Alain Parmentier, visepresident i den franske LHBT-organisasjonen til Le Parisien.

President François Hollande har ifølge Huffington Post annonsert at det vil bli gitt en nasjonal hyllest til politimannen som døde.

- Godt likt

Ifølge The New York Times var Jugelé homofil, og en forkjemper for homofiles rettigheter. Blant annet protesterte han mot Russlands forbud mot «homoseksuell propaganda» før OL i Sotchi 2014.

37-åringen dro også til Hellas for å hjelpe til i arbeidet med flyktningestrømmen.

Da Mickaël Boucheron, en av Jugelés kolleger, fikk vite at det var 37-åringen som var drept ble han sjokkert.

- Det tar lang tid å fordøye dette. Jeg har ikke ord som beskriver dette, sier han til The Telegraph.

Boucheron beskriver politikollegaen som en god mann, en snill mann og som en dedikert og profesjonell politimann.