LEKEN: Den klassiske «hvilken hånd vil du ha»-leken går verden rundt, ifølge Ekstra Bladet. Foto: Michael Drost-Hansen/Jyllands-Posten
LEKEN: Den klassiske «hvilken hånd vil du ha»-leken går verden rundt, ifølge Ekstra Bladet. Foto: Michael Drost-Hansen/Jyllands-PostenVis mer

Politimannens enkle lek med syrisk jente går verden rundt

Får oppmerksomhet for mer enn medmenneskeligheten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bilde, som viser en dansk politimanns lek med en liten syrisk pike på motorveien, går verden rundt på nettsteder som imgur.com, reddit.com og 9gag.com.

Bildet er tatt av fotograf Michael Drost-Hansen, for den danske avisa Jyllands-Posten.

Ifølge avisa var jenta i et følge av flyktninger som gikk på motorveien i Danmark for å komme seg til Sverige. Flyktningene var utmattet, og måtte ta pauser innimellom. Da sørget politimannen for å få barna i bedre humør.

Både politimannen og dansk politi, har ifølge avisa siden høstet anerkjennelse.

Kjekk Og det er ikke bare politimannens medmenneskelighet som blir hyllet. Også utseendet hans blir lagt merke til.

- Er det bare meg, eller er politimennene fra dette området penere enn politimenn i USA? De fleste betjentene der jeg kommer fra er fete, skriver den amerikanske brukeren Universalwastemann på Reddit, ifølge Ekstra Bladet.

Kjærlighetserklæringer Flere kommer også med kjærlighetserklæringer og frierier:

- Ok. Jeg er ikke sikker på, hvem fyren er, men jeg vil gifte meg med ham, skriver The_new_regis på Reddit, ifølge avisen.

- Holy fuck, arrester meg nå, skriver teddyx77.

Glad for oppmerksomheten Politimannen har ikke selv ønsket å kommentere saken.

Politiet i Sør-Jylland er imidlertid glad for oppmerksomheten.

- Bildet viser at selv om vi har en oppgave å løse, har vi med mennesker som er i en veldig vanskelig situasjon å gjøre. Derfor er det godt at vi kan ta hensyn til det, sier visepolitikommisær Knut Reinholdt i politiet i Syd- og Sønder-Jylland til BT.dk. 

Gikk verden rundt Det er ikke første gang bilder av nordiske politimenn har gjort kvinnelige internettbrukere mo i knærne. Tidligere i sommer gikk bilder av norsk sykkelpoliti også sin seiersgang på nettet.

Det viste seg imidlertid at bildet av de kjekke nordmennene var manipulert av en nederlandsk internettbruker.