- Politimannens kollegaer er sjokkerte og triste

Fagorganisert og erfaren tjenestemann siktet for å ha drept sin venninne Linn Madelen Bråthen.

SJOKKERTE OG TRISTE: Stine Benjaminsen Nygård, leder for Politiets Fellesforbund i Telemark, bekrefter at den nå drapssiktede politimannen var medlem i fagforeningen. Foto: Privat
SJOKKERTE OG TRISTE: Stine Benjaminsen Nygård, leder for Politiets Fellesforbund i Telemark, bekrefter at den nå drapssiktede politimannen var medlem i fagforeningen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STATHELLE (Dagbladet): Stine Benjaminsen Nygård, leder for Politiets Fellesforbund i Telemark, bekrefter at den nå drapssiktede politimannen var medlem i fagforeningen.

Hun har vært i kontakt med en rekke fagforeningsmedlemmer - kollegaer av siktede - etter at mannen først ble siktet for falsk forklaring, og seinere for drap, etter at Linn Madelen Bråthen ble funnet død.

- Dette er en forferdelig trist sak. Først og fremst for avdødes familie. Men det har også vært rart for oss, sier Nygård til Dagbladet.

Dramatisk - Det er jo dramatisk at en av våre ansatte er siktet for drap. Det gjør dypt inntrykk på alle i Telemark politidistrikt, og vi opplever det som tungt. Utover det behandler vi saken som en personalsak siden vi har overlatt etterforskningen av saken til Vestfold politidistrikt, sier visepolitimester Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Politifolkene som fagforeningsleder Nygård har vært i kontakt med har tatt saken svært tungt. Mange av dem kjenner den drapssiktede politimannen godt.

- De er sjokkerte og triste. Det er en veldig spesiell stemning her, sier Stine Benjaminsen Nygård.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt hun selv kjenner den drapssiktede tjenestemannen, men opplyser at bare er snaut 400 medlemmer i Politiets Fellesforbund i Telemark og at «alle kjenner alle».

Tar kritikken Avdødes pårørende har kommet med sterk kritikk av politiets etterforskning i saken. Politiet slo først fast at det ikke dreide seg om noe kriminelt, før politimannen så ble siktet for falsk forklaring - og omsider for forsettlig drap på sin venninne Linn Madelen Bråthen.

DREPT: Politiet tror nå at Linn Madelen Bråthen (33) ble drept av en venn og politimann. Foto: Privat
DREPT: Politiet tror nå at Linn Madelen Bråthen (33) ble drept av en venn og politimann. Foto: Privat Vis mer

- Den kritikken må vi bare ta, og ikke se på som urettferdig. Vi må lære av dette hvis det viser seg at noe kunne vært gjort annerledes, sier Stine Benjaminsen Nygård til Dagbladet.

Fagforeningen har ingen formell rolle i saken, i og med at drapet ifølge siktelsen har skjedd utenfor mannens arbeidstid - en gang mellom klokka 03.40 og 04.00 natt til 3. august. For Nygård handler det dermed om å ta vare på kollegaer som opplever en svært spesiell situasjon.

Visepolitimester Kolloen nekter å kommentere politiets håndtering av saken når de håndterte den som et mulig selvdrap.

- Vi ønsker ikke å gi noen kommentarer til hvordan vi håndterte saken før den ble overlatt til Vestfold politidistrikt. Jeg vil ikke si noe om hvordan vurderinger vi gjorde, sier Kolloen videre.

AVBILDET SAMMEN: Overvåkningsbilde fra natt til 3. august som viser den siktede politimannen sammen med kvinnen han er siktet for å ha drept. Foto: POLITIET / NTB scanpix
AVBILDET SAMMEN: Overvåkningsbilde fra natt til 3. august som viser den siktede politimannen sammen med kvinnen han er siktet for å ha drept. Foto: POLITIET / NTB scanpix Vis mer