<b>AVSKJED: «</b>Yack, min elskede venn, jeg savner deg og du etterlater deg et enormt tomrom», skriver politimannen.&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Skjermdump: Politiet i Skånes Facebook-side</span>
AVSKJED: «Yack, min elskede venn, jeg savner deg og du etterlater deg et enormt tomrom», skriver politimannen. Skjermdump: Politiet i Skånes Facebook-sideVis mer

Politimannens rørende avskjed med arbeidskameraten Yack

«Så kom dagen jeg ikke ville skulle komme». 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hunder regnes som menneskets beste venn, og det spørs om det ikke er enda sterkere når det også er din viktigste arbeidskamerat.

Denne uka ble politihunden Yack avlivet etter en tid med lammelse i bakbeina. En tydelig sørgende politimann har skrevet en lang hyllest til sin venn på Politiet i Skånes Facebook-side, til stor respons fra følgerne.

Slik lyder innlegget:

«Så kom dagen jeg ikke ville skulle komme, jeg visste jo såklart at den ufravikelig kommer ... men ikke akkurat nå. Det er for tidlig.

Yack, min elskede venn, min nærmeste kollega og hele familiens helt sovnet inn. Ryggen bare deg ikke lenger og det skar dype sår i hjertet mitt å se deg halvveis lammet, uten kontroll på bakbeina.

Smerten og sorgen er knapt håndterbar akkurat nå.

I drøyt seks og et halvt år har vi vært sammen dag og natt. Vi har trent og trent og atter trent for at du skulle klare å gjøre alle de fantastiske tingene du har gjort i politiets navn. Du har funnet forsvunnede mennesker så de nære og kjære har kunnet puste ut. Du har funnet omkomne mennesker så de pårørende har kunnet få fred. Du har funnet store og små ting på åsteder, du har funnet mengder av narkotika, du har funnet hylser etter skuddvekslinger, du har sporet opp og arrestert et stort antall tjuver, du har selv arrestert noen tjuver som har valgt å fortsette sin flukt med deg hakk i hæl. Du har hatt utvekslinger med harde fotballhooligans og fått kinaputter, flasker og steiner kastet på deg. Du har ligget på ryggen en hel dag på utstillinger og tålmodig latt et hundretalls barn klappe deg og ta bilder. En etter en.

Du har beskyttet meg, du har beskyttet våre kolleger og du har beskyttet vanlige folk fra å komme opp i enda mer trøbbel når de har blitt angrepet.

Du har gjort alt jeg har bedt om, og i tillegg gjort det forbasket bra. To ganger har du vært nominert som årets politihund. Vi har kræsjet med hundebilen under utrykning. Gang på gang ristet du deg og kom tilbake. Denne gangen holdt det ikke å riste seg!

Yack, min elskede venn, jeg savner deg og du etterlater deg et enormt tomrom.

Den tynne blå linja har nå midlertidig blitt litt tynnere.
Fredrik, hundefører.»

Les også: Norges beste politihund døde uten forvarsel.