Politimenn går av etter rasismesak

Fem britiske politimenn går av etter at de ble filmet i en BBC-dokumentar som omhandlet rasisme i politiets egne rekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre andre er suspendert, opplyser politiet. Politimennene arbeidet i politikorpsene i Greater Manchester, Cheshire og North Wales.

En 28-årig journalist fra BBC har i hemmelighet infiltrert og filmet britisk politi i sju måneder og avslørt at flere har rasistiske holdninger.

Blant annet er politibetjent Robert Pulling i North Wales filmet mens han sier at Adolf Hitler hadde «de riktige ideene», men at han brukte feil metoder. Dokumentaren ble vist i går. Nå er Pulling én av dem som må gå.

- Jeg følte meg fysisk uvel da jeg så det, sier politibetjent Clive Wolfendale i North Wales på en pressekonferanse i dag.

- Pulling har brakt skam over kollegene sine, uniformen sin og tjenesten.

På et annet opptak vises en politiaspirant i en Ku Klux Klan-lignende hette mens han truer en annen aspirant med asiatisk bakgrunn.

Britisk politi har kjempet for å vinne tilbake tilliten etter at politiet i London ble kritisert for institusjonell rasisme på grunn av lemfeldig etterforskning av drapet på en svart tenåring i 1993.

Regjeringen gjentok onsdag at den vil fjerne rasisme i alle politikorps:

- Avsløringene er fryktelige, sier innenriksminister David Blunkett, som lover å styrke innsatsen mot rasisme i politiet.

(NTB-Reuters-AFP)