Politimenn i pyramidesalg

BERGEN (Dagbladet): Politimester Rolf B. Wegner ved Bergen politidistrikt har et titalls tjenestemenn i sine rekker som har drevet med kjøp og salg av produkter fra det omstridte kjedeselskapet Nature's Own.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil avvente en autorativ uttalelse om lovligheten fra Justisdepartementet før vi eventuelt vil aksjonere for å få stoppet denne aktiviteten, sier Wegner.

Justisdepartementet har tidligere i år uttalt at virksomheten til Nature's Own er å betrakte som ulovlig pyramidesalg, men har tatt spørsmålet opp til ny vurdering etter at selskapets advokater har kommet med sine innvendinger. - Plansjefen ved mitt kontor ga meg en orientering om denne saken for noen uker siden. Det kan være snakk om et titalls tjenestemenn som skal ha vært aktive i denne virksomheten. Hvis det blir konkludert med at dette er rettsstridig, vil vi umiddelbart sørge for at dette opphører blant etatens tjenestemenn, sier Rolf B. Wegner.

Ikke innstilt

Rolf B. Wegner vil foreløpig ikke vurdere om denne aktiviteten er å regne som et bierverv, noe som i så fall krever politimesterens særskilte godkjennelse. En av tjenestemennene ved Bergen politidistrikt sier til Bergensavisen (BA) at han ikke kan skjønne annet enn at Justisdepartementet vil komme til at virksomheten er helt legal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer