Politimenn i pyramidesalg

BERGEN (Dagbladet): Politimester Rolf B. Wegner ved Bergen politidistrikt har et titalls tjenestemenn i sine rekker som har drevet med kjøp og salg av produkter fra det omstridte kjedeselskapet Nature's Own.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil avvente en autorativ uttalelse om lovligheten fra Justisdepartementet før vi eventuelt vil aksjonere for å få stoppet denne aktiviteten, sier Wegner.

Justisdepartementet har tidligere i år uttalt at virksomheten til Nature's Own er å betrakte som ulovlig pyramidesalg, men har tatt spørsmålet opp til ny vurdering etter at selskapets advokater har kommet med sine innvendinger.
- Plansjefen ved mitt kontor ga meg en orientering om denne saken for noen uker siden. Det kan være snakk om et titalls tjenestemenn som skal ha vært aktive i denne virksomheten. Hvis det blir konkludert med at dette er rettsstridig, vil vi umiddelbart sørge for at dette opphører blant etatens tjenestemenn, sier Rolf B. Wegner.

Ikke innstilt

Rolf B. Wegner vil foreløpig ikke vurdere om denne aktiviteten er å regne som et bierverv, noe som i så fall krever politimesterens særskilte godkjennelse.
En av tjenestemennene ved Bergen politidistrikt sier til Bergensavisen (BA) at han ikke kan skjønne annet enn at Justisdepartementet vil komme til at virksomheten er helt legal.

Venter på svar

I Justisdepartementet får Dagbladet opplyst at de forventer å ta en endelig avgjørelse i saken i løpet av kommende uke. Blant de mange titusener som venter på denne uttalelsen, er stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF) som har deltatt i Nature's Owns salgsvirksomhet, og som selv har sendt et brev til Justisdepartementet der hun stiller seg sterkt kritisk til at det kan være ulovlig.