Politimenn på pedo-jakt tatt til fange

Sri Lankas regjering er i harnisk etter at tre politimenn som jaktet på en britisk mann mistenkt for pedofili ble tatt til fange av Tamiltigrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har nå sendt en appell gjennom de norske fredsmeklerne om at politimennene må bli løslatt.

Saken startet da to kvinnelige og tre mannlige polititjenestemenn, to katolske prester og en etterforsker i saker knyttet til barns rettigheter jaktet på en 51 år gammel mann fra Storbritannia, som er siktet for å ha forgrepet seg på en rekke barn i landet.

Idet jakten fortsatt inn i området Mannar, rundt 22 mil nord for hovedstaden Colombo, fredag, ble hele etterforskningsteamet pågrepet av soldater fra opprørsgruppen Tamiltigrene.

Alle utenom de tre mannlige politibetjentene ble løslatt i løpet av dagen, de tre må derimot sitte i varetekt fram til saken kommer opp for opprørsgruppens egen domstol om godt over en uke.

Regjeringen kontrollerer Mannar, men Tamiltigrene har delvis selvstyre i områdene rundt.

Kontroversene rundt fengslingen er svært uheldig i Sri Lanka, hvor bare en skjør våpenhvileavtale holder en borgerkrig fra live. Norske fredsmeklere meklet fram avtalen i 2002, etter at tamiltigrene hadde ligget i en svært blodig krig med myndighetene i 21 år. (ANB)