Politimenn slipper tiltale etter at kvinne brakk armen under pågripelse

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot to polititjenestemenn i Molde som har vært etterforsket etter at en kvinne brakk armen under en pågripelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to tjenestemennene hadde patruljetjeneste i Molde sentrum natt til skjærtorsdag i år da de måtte sette håndjern på det politiet beskriver som en utagerende og alkoholpåvirket kvinne.

Den ene armen til kvinnen ble påført et spiralbrudd, og hun ble like etter kjørt til sykehus i ambulanse. Samme natt besluttet politimesteren i Molde at Spesialenheten skulle varsles.

Nå har spesialenheten kommet med sin konklusjon, skriver de i en pressemelding fredag.

Tjenestemannen som skulle sette håndjern på kvinnen, fikk saken henlagt etter bevisets stilling. Tjenestemannen som assisterte ham, fikk saken henlagt som intet straffbart forhold.

- For Spesialenheten framstår det ikke som unødvendig eller uforholdsmessig å sette håndjern på den utagerende kvinnen, og det er ikke noen bevismessige holdepunkter for at tjenestemannen benyttet seg av et farlig eller ulovlig grep, heter det i påtaleavgjørelsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer