EKTE - OG BLIDE:  Her to ekte danske politimenn på patrulje i Hovedbanegården i København. Nå er en gruppe falske politifolk avslørt som lommetyver i den danske hovedstaden. Foto: NTB Scanpix.
EKTE - OG BLIDE: Her to ekte danske politimenn på patrulje i Hovedbanegården i København. Nå er en gruppe falske politifolk avslørt som lommetyver i den danske hovedstaden. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

«Politimenn» var lommetyver

Alarm om falsknerbande i politiuniform i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet etter at en gruppe personer iført falske politiuniformer stjal lommebøker og kredittkort fra turister i København.

De falske politimennene henvendte seg til turister og viste fram falske politiskilter, mens en medsammensvoren stjal turistenes lommebøker, ifølge vaktsjef Steen Harpsøe i København-politiet.

- Vi fikk en anmeldelse lørdag morgen, og kjørte rundt i området rundt Bredgade. Der fikk vi øye på en person, som passet til signalementet, og han er nå pågrepet, sier Harpsøe til Ritzau.

Han sier politiet fortsatt lette etter flere gjerningsmenn lørdag formiddag.

- De jobber vanligvis i grupper, og det skjer gjerne i turistsesongen. Turistene kjenner jo ikke danske politiskilter og er kanskje lettere å lure, sier Harpsøe.

(NTB - Ritzau).