MASSIV OPPMERKSOMHET: De tre politibetjentene fra Florida har den siste uka fått stor oppmerksomhet for utseendet. Foto: Gainesville Police Department
MASSIV OPPMERKSOMHET: De tre politibetjentene fra Florida har den siste uka fått stor oppmerksomhet for utseendet. Foto: Gainesville Police DepartmentVis mer

Politimennene la ut et bilde før vakt under orkanen.
Så eksploderte kommentarfeltet

- Jeg har en kattunge som må reddes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politibetjentene Nordman, Hamill og Rengering la søndag ut et bilde med teksten «Deler av kveldsteamet som er klare for å jobbe. #Irma».

Bildet ble lagt ut på Gainesville politistasjons Facebook-side.

Lite visste de om hva som kom til å skje.

Hundretusenvis av sjekkelinjer

Bare to dager senere hadde politistasjonens Facebook-innlegg over hundre tusen kommentarer, nærmere 300 000 likerklikk, og 170 000 delinger.

Majoriteten av kommentarene var fra det kvinnelig kjønn, og av samme sjanger:

«Jeg har definitvt en kattunge som trenger å bli reddes.»

«Hvis flere politibetjenter så slik ut så, ville færre motsi seg arrest.»

«Ser ut som om jeg flytter til Gainesville for å starte mitt kriminelle liv.»

«Jeg tror det er uniformene som gjør dem kjekke, vær grei å fjern dem så vi kan ta en informert avgjørelse.»

«Jeg føler meg tryggere bare ved å se på dette bildet.»

«Som om Florida ikke var våt nok fra før.»

Også noen kommentarer fra menn kan skimtes blant de nå 185 000 kommentarene.

«'Jeg skulle ønske menn behandlet oss med respekt og ikke dømte oss ut ifra utseendet...' Samtidig, alle kvinner: *Les kommentarene under dette bildet*.»

«Jeg vil gjerne personlig takke disse gutta for å sette standarden for høyt. Signert, resten av oss.»

- Ikke ring 911

Mange kommenterte også at de ville kontakte politistasjonen, og at mennene måtte lage en kalender. På grunn av den massive oppmerksomheten, så politistasjonen seg nødt til å oppdatere innlegget.

Med et glimt i øyet, lister Gainesville politistasjon opp seks svar på de noe uvanlige henvendelsene:

1. Vi dør av kommentarene. Noen av dem har fått sjefen vår til å rødme.

2. Fru Nordman og fru Hamill har også hatt glede av å se at millioner av kvinner blir gale etter deres ektemenn.

3. Vi kan bekrefte at betjent Rengering (til høyre med det fantastiske håret) ER SINGEL.

4. På den annen side, betjent Rengering blir plassert i Cougar Prey Protective Care [ordet «cougar» blir brukt for eldre kvinner som vil ha yngre menn, red.anm.] , og vitnebeskyttelsesprogrammet for sin egen trygghet.

5. Vær grei å ikke ring 911 for å spørre om disse mennene kan rykke ut til «hendelsen» din.

6. Det kommer en kalender.

På slutten har de lagt til:

«Takk for alle de morsomme kommentarene. De har lyst opp dagene våre. Når det gjelder kalenderen så prøver vi å gjøre noe ganske raskt, og pengene fra den vil gå til gjenopprettelse av Florida etter orkanen Irma.»

Jødevitser

Nå har politibetjenten i midten av bildet, Michael Hamill, også fått oppmerksomhet for noe mindre hyggelig. Oppmerksomme lesere har funnet rasistiske vitser, angivelig skrevet av betjenten på Facebook.

Facebook-innleggene går tilbake til 2011. En av dem lyder:

«Hva er forskjellen på speidere og jøder? Speidere kommer tilbake fra leirene sine.»

Politistasjonen Gainesville har svart på anklagene, etter at flere har sendt dem skjermbilder fra det som skal være politibetjentens Facebook-side. Siden hans er nå deaktivert.

«Flere innbyggere har sendt klager på politibetjent Hamill. Politistasjonen ser på anklagene, og vil gjøre dette i samsvar med Floridas lovverk og politistasjonens interne regler. Loven sier at informasjon om klagen er konfidensiell før etterforskningen er avsluttet, så vi kommer ikke til å uttale oss om dette før da. Politistasjonen har en filosofi som går ut på omsorg, inkludering og respekt, og vil til det fulle gjennomgå denne saken.»

Politimennene er ikke de eneste i uniform som har fått massiv oppmerksomhet.

Gunn Narten (30) jobber som røykdykker på Asker brannstasjon, og skapte overskrifter verden over etter at hun svarte på noen spørsmål for en engelsk lokalavis.

Medier omtalte henne som «Norges mest sexy brannmann», og spurte leserne sine om dette var «verdens heiteste brannmann». Hun har i skrivende stund en følgerskare på Instagram som teller 131 000.

TURBULENS: Amerikanske NOAA utfordrer skjebnen når flyet flyr gjennom orkanøyet til fryktede «Irma». Video: Nick Underwood/NOAA. Vis mer Vis mer

- Jeg er ikke helt fornøyd med alle overskriftene. Det er ikke det jeg hadde valgt selv om det var jeg som skulle skrevet artiklene. Men jeg får ikke gjort så mye med det, så jeg får bare le av det, sa hun til Dagbladet tidligere i år.

Flere dødsfall

Orkanen Irma er en av de sterkeste orkanene noensinne registrert i Atlanterhavet. Orkanen har tatt minst 24 menneskeliv i Karibia, og minst fem i Florida. Mandag ble orkanen nedgradert til tropisk storm, ifølge NTB.