SKUTT: 20 år gamle Eric Torell bar på en lekepistol, så ble han skutt og drept av svensk politi. I et intervju med svenske Expressen snakker mora til Eric, Katarina Söderberg, ut om den forferdelige hendelsen. Video: Expressen TV / Reporter: Gusten Holm Vis mer

Politimennene som skjøt og drepte Eric (20) hylles av kollegaer

I en lukket Facebook-gruppe får politibetjentene som drepte Eric Torell (20) støtte av kollegaer. - Vanskelig å forstå, sier 20-åringens mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var klokka 03.48 natt til 2. august i år at politiet avfyrte de dødelige skuddene mot Eric Torell (20) på Stationsgatan i Vasagatan i Stockholm.

Han hadde rømt hjemmefra og bar på et lekevåpen.

20-åringen, som både hadde Downs syndrom og autisme, ble erklært død på sykehus to timer seinere.

Støttes av kollegaer

Polititjenestemennene som rykket til stedet Eric Torell hadde rømt til, avfyrte 25 skudd mot 20-åringen. Tre av skuddene traff ham, og det er nå kjent at Torell døde som følge av et skudd i ryggen.

Det har også kommet fram at de tre polititjenestemennene som drepte ham, var uerfarne og nyutdannede.

På en lukket Facebook-gruppe har de tre betjentene fått massiv støtte, skriver Expressen i dag.

- Jeg håper inderlig at alle kollegaer ville fattet samme beslutning som dere, heter det i et innlegg på den lukkede gruppa.

Gruppa består av 7500 medlemmer - hovedsakelig tidligere og nåværende politibetjenter. Ifølge Expressen har innlegget fått mer enn 500 likes.

- Dere er en ære for politikorpset, står det i en annen kommentar på sida, ifølge Expressen.

- Vanskelig å forstå

Innleggene ble skrevet den 5. august i år - etter at det var klart at Eric Torells bar en lekepistol da han ble drept, skirver Expressen.

20-åringens mor, Katarina Söderberg, sier til Dagbladet at det er vanskelig å forstå hvorfor politimennene får denne støtten av kollegaer.

- Det er vanskelig å forstå at man hyller andre for å ha drept et uskyldig menneske. Jeg håper ingen gjør noe liknende i framtida, sier hun.

- Da innleggene ble skrevet visste man at Eric bar en lekepistol, og jeg skjønner ikke hvordan politimennene kan få denne hyllesten når denne informasjonen lå på bordet, fortsetter hun.

Ønsker svar

Etterforskningen av saken har pågått i fire måneder, og det er ventet at den avsluttes uka før jul.

Katarina Söderberg sier hun håper det blir tatt ut tiltale mot politibetjentene som drepte sønnen hennes.

- Jeg ønsker svar på hva som skjedde med Eric, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer