Politimester: - La barna slå igjen

Danske foreldre oppfordres til å lære barna sine å slå fra seg. Nå skal det være slutt på å vende det andre kinnet til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Danmarks framtredende politisjefer, politimester Jørn Bro i Glostrup Politi, sier ifølge Berlingske Tidende at foreldre i dag ikke lærer barna sine at det er tillatt å slå i nødverge.

Boksetrening

Politimesteren skal også ha sagt at det er en god idé å melde barna inn i en bokseklubb, slik at de kan forsvare seg uten å få panikk.

- Barn lærer gjennom lek, men også gjennom konflikter. Det bør helst ikke være slik at barn er redde for å være ute på gata fordi foreldrene deres har sagt at de ikke må slå igjen, sier politimester Bro, ifølge Jyllandsposten.

- Involverer politiet for mye

Også i Danmark opplever barn helt ned til åtte årsalderen å bli sjikanert, truet og ranet, og Jørn Bro mener at foreldre nå har en tendens til å involvere politiet i saker som barna godt kunne ordne opp i selv.

Lederen av den danske regjeringens voldssekretariat skal være svært overrasket over Bros uttalelser.

- Det kan ikke være riktig å oppfordre barn til å slå, sier Sten Sjørslev til Jyllands-Posten. - Jeg synes at foreldrene heller skal rådes til å følge mer med på hva barna holder på med. Deretter kan foreldrene gripe inn ved å snakke med andre foreldre.