Politimester beordret flyttet

Politimester i Øst politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, flyttes fra stillingen etter «nært vennskap» med kollega.

FLYTTES: Jon Steven Hasseldal flyttes fra sin stilling som politimester. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FLYTTES: Jon Steven Hasseldal flyttes fra sin stilling som politimester. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Bakgrunnen for flyttingen av politimesteren er at han i juni opplyste at han hadde utviklet et «nært vennskap» til Camilla Giske, som er leder for felles enhet for forebygging i politidistriktet.

Det var Politiforum som omtalte «vennskapet» først.

Hasseldal skrev i e-posten, som ble sendt ut til alle ansatte, at de ønsket å se om dette kan «utvikle seg til noe mer».

I Øst politidistrikts retningslinjer for tjenestegjøring for ansatte som står i nære familiemessig forhold til hverandre, står det blant annet at det skal «i størst mulig grad legges til rette for at ansatte i nære familieforhold ikke kommer i et direkte overordnet/underordnet forhold til hverandre».

Flyttes

I en pressemelding lørdag skriver politidirektoratet at politidirektøren har besluttet at vedtaket om permisjon skal vurderes av Politidirektoratet med tanke på gyldighet i et habilitetsperspektiv.

Inntil saken er ferdig behandlet er politimester Jon Steven Hasseldal beordret til tjeneste i Politidirektoratet, heter det i pressemeldingen.

Camilla Giske har tatt permisjon med full lønn fra stillingen sin i ett år, og er lånt ut til Politihøgskolen.

Det er Øst politidistrikt som dekker lønnen hennes, og som i tillegg må bekoste hennes vikar. Stillingen er lyst ut med en lønn på mellom 883 100 og 963 000 kroner.

- Forsøkt å være ryddig

Øst politidistrikt forsvarer ekstrakostnaden de er påført med at de ikke har hjemmel for å avslutte arbeidsforholdet i saker som denne.

- Vi har forsøkt å være så ryddig som over hodet mulig i denne saken og fulgt de etiske retningslinjene til punkt og prikke. Vi har blitt utsatt for en rykteflom som er tatt ut av alle proporsjoner - en skittpakke som er sendt fra flere hold, sier Hasseldal til VG.