FLYTTES: Jon Steven Hasseldal flyttes fra sin stilling som politimester. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politimester beordret flyttet

Politimester i Øst politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, flyttes fra stillingen etter «nært vennskap» med kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Del artikkel


Bakgrunnen for flyttingen av politimesteren er at han i juni opplyste at han hadde utviklet et «nært vennskap» til Camilla Giske, som er leder for felles enhet for forebygging i politidistriktet.

Det var Politiforum som omtalte «vennskapet» først.

Hasseldal skrev i e-posten, som ble sendt ut til alle ansatte, at de ønsket å se om dette kan «utvikle seg til noe mer».

I Øst politidistrikts retningslinjer for tjenestegjøring for ansatte som står i nære familiemessig forhold til hverandre, står det blant annet at det skal «i størst mulig grad legges til rette for at ansatte i nære familieforhold ikke kommer i et direkte overordnet/underordnet forhold til hverandre».

Flyttes

I en pressemelding lørdag skriver politidirektoratet at politidirektøren har besluttet at vedtaket om permisjon skal vurderes av Politidirektoratet med tanke på gyldighet i et habilitetsperspektiv.

Inntil saken er ferdig behandlet er politimester Jon Steven Hasseldal beordret til tjeneste i Politidirektoratet, heter det i pressemeldingen.

Camilla Giske har tatt permisjon med full lønn fra stillingen sin i ett år, og er lånt ut til Politihøgskolen.

Det er Øst politidistrikt som dekker lønnen hennes, og som i tillegg må bekoste hennes vikar. Stillingen er lyst ut med en lønn på mellom 883 100 og 963 000 kroner.

- Forsøkt å være ryddig

Øst politidistrikt forsvarer ekstrakostnaden de er påført med at de ikke har hjemmel for å avslutte arbeidsforholdet i saker som denne.

- Vi har forsøkt å være så ryddig som over hodet mulig i denne saken og fulgt de etiske retningslinjene til punkt og prikke. Vi har blitt utsatt for en rykteflom som er tatt ut av alle proporsjoner - en skittpakke som er sendt fra flere hold, sier Hasseldal til VG.