Politimester etterlyser nytenkning

- Det må en kraftig nytenkning skal vi få til en bedre utnyttelse av politiressursene. Ressursene må prioriteres annerledes, samtidig som ressursene i dag er for små, sier politimester i Drammen, Knut Mikkelsen, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mikkelsen var kriminalsjef ved Oslo politikammer inntil han overtok som politimester i Drammen i juli ifjor.

Å uttale seg om ressursbruken ved sin tidligere arbeidsplass vil Mikkelsen ikke:

- Jeg synes det er feil av meg å uttale meg Oslo politikammer i og med at jeg ikke lenger jobber der. Når det gjelder Drammen politidistrikt er det vanskelig å få flere politifolk ut i gata fordi det er så annet politiarbeid som driver oss vekk fra gata.

- Det blir stadig mer administrering, planleggingarbeid, strategi- og budsjettarbeid. Videre har antallet etterforskningssaker økt, samtidig som sakene er blitt større. Det er Therese-saken og Bandidos-saken eksempler på, sier Mikkelsen til Dagbladet.

Bentekelig

Drammen politidistrikt, som inkluderer fire lensmannskontorer, har vel 215 ansatte. Av disse er vel 170 polititjenestemenn.

Mikkelsen anslår antallet patruljerende politi i helgene til å variere mellom fem og åtte.

- Med en befolkning på rundt 55 000 sier det seg selv at antallet utepatruljerende politifolk er for få.

- Papirarbeidet øker voldsomt og dette er en betenkelig utvikling. En diskusjon om bruken av politiressursene er nødvendig. Noe må skje og det må tenkes nytt. Men hvordan en omprioritering bør skje er ingen lett diskusjon, sukker Mikkelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer