Politimester henter hjelp for å kartlegge arbeidsmiljøet i Bergen

Politimester Geir Gudmundsen i Hordaland vil kartlegge arbeidsmiljøet etter å ha mottatt varslingsrapport fra ansatte.

BLIR PREGET: Leder for politijuristene i Hordaland, Ole Bjørn Mevatne, sier at Monika-saken preger politidistriktet, men han avviser at det pågår et opprør mot ledelsen.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
BLIR PREGET: Leder for politijuristene i Hordaland, Ole Bjørn Mevatne, sier at Monika-saken preger politidistriktet, men han avviser at det pågår et opprør mot ledelsen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Som politimester mottok jeg i går en formell varslingssak fra to ansatte i politidistriktet. Vi skal møte slike varslingssaker med stort alvor. Det er viktig for meg som øverste leder at vi klarer å ivareta alle involverte i prosessen på en skikkelig og god måte.  

Det vi nå gjør er å sette i gang en prosess for behandling av varslingssaken. Den skal følge vår rutine for slike saker. Jeg har bedt om bistand fra eksterne rådgivere i denne prosessen og til en kartlegging av arbeidsmiljøet. Arbeidet starter i morgen, fredag, sier politimester Geir Gudmundsen.

- På tide Politiadvokat Line Skjengen er en av juristene som har skrevet varslingsbrevet som ble levert til politimesteren i går. Hun sier til Dagbladet:

- Det er på tide at noen står fram for å få satt fokus på ukulturen som vi mener eksisterer i ledelsen i Hordaland politidistrikt.

Utover dette vil hun ikke kommentere innholdet i varslingssaken. Den skal behandles internt.

Bergens Tidende har slått opp i dag at det pågår et opprør mot ledelsen i Hordaland politidistrikt. Leder Kjetil Rekdal i Politiets Fellesforbund i Hordaland sier at han ikke kjenner til noe opprør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer