Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimester i London trekker seg etter avlyttingsskandalen

Scotland Yard-sjef Sir Paul Stephenson kunngjorde sin avgang på en pressekonferanse nettopp.

TREKKER SEG: Politimester Sir Paul Stephenson i Metropolitan Police i London går av. Foto: Stephen Hird/Reuters/Scanpix
TREKKER SEG: Politimester Sir Paul Stephenson i Metropolitan Police i London går av. Foto: Stephen Hird/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimester sir Paul Stephenson i London-politiet - Metropolitan Police Service, ofte kalt Scotland Yard, annonserte nettopp sin avgang på britisk tv, melder britiske medier.

Grunnen er påstander om at han som politimester kobles til avlyttingsskandalen i britiske medier den siste tida.

På en pressekonferanse nettopp sa han at hans stilling var i fare for å bli overskygget av den pågående debatten om offiserer og media.

- Jeg har tatt denne avgjørelsen som en konsekvens av de pågående spekulasjonene og anklagene om forbindelser mellom politiet og News International på høyere nivå, spesielt i forhold til Neil Wallis som ble arrestert i forbindelse med operasjonen forrige uke, sa han i uttalelsen, ifølge The Guardian.

Sir Paul er blitt kritisert for å ansette en tidligere redaktør av News of the World i en informasjonslederjobb i politiet. Han sier selv at i 2009 inngikk politiet i London en kontrakt med Neil Wallis, som varte ut 2010.

- Jeg hadde ingenting med den kontrakten å gjøre, sier den nå avgåtte politimesteren.

Sir Paul forklarer i en egen pressemelding som er lagt ut på London-politiets hjemmesider at han møtte Wallis i 2006.

- Hensikten med det møtet var som med andre journalister å forbedre informasjonen fra politiet til offentligheten gjennom media. Jeg hadde ingen kunnskap eller noen rolle i den opprinnelige etterforskningen av telefonavlytting i 2006 som med stor suksess endte med tiltale og fengsel for to menn. Jeg hadde ingen grunn til å tro at dette var noe annet enn en vellykket etterforskning. Den gangen visste ikke jeg at dette bare var starten på det vi ser nå, sier den avgåtte politimesteren i London.

Han skriver videre at hans forhold til Wallis fortsatte i flere år og at møtene dem imellom var offentlig kjent. Alle møtene hadde et faglig innhold, som var relevant for min jobb.

Om sin egen integritet skriver Sir Paul Stephenson at han og alle som kjenner ham vet at den er helt i orden.

- Jeg kan likevel ønske at vi hadde gjort noe annerledes, men det er ikke noe jeg vil miste nattesøvnen av.

- Jeg må uansett akseptere den intense mediedekningen som denne saken har fått. Spørsmål, kommentarer og påstander, som vi har sett denne helgen. Etterforskningen i denne saken vil ta lang tid, og vi har også OL i London å jobbe med. I den perioden vil det ikke være ønskelig at det stilles spørsmål ved min integritet.

Sir Paul Stephenson må likevel stille til høringen i Parlamentet på tirsdag. Det bekreftes av komitéens leder Keith Vaz overfor Sky News.

Ordføreren i London, Boris Johnson, sier til Sky News at han har akseptert fratredelsen med sorg og legger til at det ikke hefter spørsmål om integriteten til Sir Paul.

Metropolitan Police Service sitt hovedkvarter heter Scotland Yard og er storlondons politikorps. De har også nasjonale oppgaver som terrorbekjempelse og beskyttelse av kongelige og ministre.

Londons indre kjerne sitt politikorps kalles City of London police.

Dagbladet kommer med mer.