- Politimester i Monika-saken får internasjonal toppjobb

Ifølge Politiforum.

FÅR TOPPJOBB: Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, får prestisjejobb i Interpol, ifølge Politiforum. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FÅR TOPPJOBB: Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, får prestisjejobb i Interpol, ifølge Politiforum. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, som gikk av etter Monika-saken, har fått toppstilling i den internasjonale politiorganisasjonen Interpol, ifølge Politiforum.

Gudmundsen skal om kort tid starte som assisterende direktør for organisasjonens «Command and coordination center», Interpols operasjonssentral, får Politiforum opplyst.

Politimester Geir Gudmundsen trakk seg i juni 2015 etter kritikk i en uavhengig rapport fra advokatfirmaet Wiersholm.

Rapporten konkluderte med at ledelsen i Hordaland politidistrikt kom med «ulovlig gjengjeldelse» og ikke ga lovpålagt beskyttelse da politimannen Robin Schaefer varslet om feil i etterforskningen etter at åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme i Sund på Sotra i 2011.

I en melding til ansatte i politiet skriver Politidirektoratet at Gudmundsen vil få brukt sin kompetanse som tidligere politimester og sjef for Hovedredningssentralen godt i Interpol.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer