Politimester refses for dyreplageri

STAVANGER (Dagbladet): Politimester Gunvor Molaug får kraftig refs for driften av sitt gardsbruk i Stavanger. - Dyrene er underernærte og fjøset i uforsvarlig forfatning, mener dyrevernsnemnda. Etter avsløringene valgte politimesteren å slakte hele besetningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nabolaget til Molaug-garden er opprørt både over dyreholdet og fjøset, som er sterkt preget av tidas løp.

- Driftsbygningen er ikke noen pynt akkurat, det ser fælt ut, jeg så helst at det forsvant. Men det er selveste politimesteren som eier garden. Hun er nok ikke noen bonde, akkurat, sier nabo Johs Thomsen til Dagbladet.

Gunvor Molaug, tidligere kjent som Mosseveiens skrekk, er assisterende politimester i Stavanger. På si driver hun familiegarden ved det idylliske Stokkavatnet.

- Saueholdet og mange års løfting med greip og høygaffel førte til at ryggen min sviktet. Og det var ikke mulig å få hjelp til vinterftringen, forklarer Molaug overfor Stavanger Aftenblad.

Molaug var i går bortreist og ikke tilgjengelig for kommentarer.

Skeivt og råttent

Flere av naboene til garden sier til Dagbladet at de i mange år har prøvd å få Gunvor Molaug til å passe bedre på dyr og bygninger.

- Det er så grusomt. Fjøset kan jo falle ned når som helst. Alt er skeivt og råttent. Det stinker. Og så i dette vakre villastrøket! Riv det ned, krever en engasjert kvinne.

Først var det kjøttkontrollen for Midt-Rogaland som slo alarm da Molaug kom til slakteriet med sauer som var klart underernærte. Dyrevernsnemnda dro på befaring og og felte en knusende dom over gardsdriften.

Beitene var for dårlige, med mye mose og dødt gras. Fjøset er i dårlig stand, med nedslitt og ødelagt innredning. Det var fare for at dyrene kunne skade seg.

Nemnda vurderte også å pålegge nedslakting av alle dyrene, og ga en tidsfrist for oppryddingen.

Ville slakte

Gunvor Molaug sier til Stavanger Aftenblad at hun i fjor høst innså at beitene måtte pløyes opp og få hvile noen år. Hun ville da slakte besetningen, men det hele trakk ut og de siste dyrene ble først kjørt til slakteriet i denne uka.

- Det ser ut til at alt er lov, bare en er politimester, kommenterer en eldre mann som tar kontakt med oss bak fjøset.