Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimester siktet for underslag

SKIEN (Dagbladet): Tidligere politimester i Larvik, Ivar L. Schrøen, er siktet for underslag og grov uforstand i tjenesten. Det er politiets særskilte etterforskningsorgan, SEFO, som har tatt ut siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torp-dramaet

Helten fra gisseldramaet på Torp flyplass, er siktet for å ha forsynt seg av politiets utstyr og brukt tjenestebiler privat.

- Jeg kan bekrefte siktelsen, men vil ikke kommentere saken utover dette, sier byretts- justitiarius i Tønsberg, Dag Carlstedt, til Dagbladet.

Han har ledet etterforskningen mot den tidligere politimesteren i Larvik etter at han ble anmeldt av ansatte ved politistasjonen.

Det er førstestatsadvokat Arnfinn Hval i Telemark og Vestfold som skal ta stilling til en eventuell tiltale mot den tidligere politimesteren. Det vil skje i løpet av kort tid.

Etterforskningen er på det nærmeste ferdig.

Private fordeler

Politimesteren er siktet for å ha brukt politiets tjenestebiler til privat kjøring mellom hjem og arbeidssted. Schrøen er bosatt på Nøtterøy og har kjørt omkring sju mil fram og tilbake til jobb.

I løpet av en toårsperiode kan han ha tjent store penger på å bruke statens biler.

Han skal ha brukt fire forskjellige biler i løpet av denne tida, både tjenestebiler og biler som var leaset til kammeret. Han er også siktet for å ha forsynt seg av politikammerets utstyr. Det skal gjelde øreklokker, kikkerter og en lommelykt, av typen det amerikanske politiet bruker, en Megalight.

Etter gissel-dramaet på Torp skal også Schrøen ha installert et alarmanlegg i hjemmet sitt på politiets regning. I perioden etter dramaet ble han og andre tjenestemenn utsatt for trusler.

Schrøen skal da ha vært bevæpnet både på jobb og privat.

Gikk av

Ivar L. Schrøen gikk av som politimester i Larvik for to år siden etter en rekke konflikter. Nå har fortida innhentet ham. Kolleger ved kammeret anmeldte politimesteren for flere mulige straffbare forhold.

Uavhengige juridiske eksperter sier til Dagbladet at de forhold han er siktet for er svært alvorlige: Ikke minst fordi han var politimester og selv var satt til å håndheve loven, og av preventive hensyn.

Den foreløpige siktelsen går på underslag og grov uforstand i tjenesten. Den pensjonerte politimesteren ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, men etter det vi forstår skal han ikke ha erkjent straffbare forhold.