Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimesteren: - Veldig spesiell stemning blant mannskapene

De omkomne er ennå ikke fjernet fra ulykkesområdet.

TRAGISK: Politimester Kaare Songstad var preget etter å ha vært på ulykkesstedet fredag kveld. Foto: EIvind Senneset
TRAGISK: Politimester Kaare Songstad var preget etter å ha vært på ulykkesstedet fredag kveld. Foto: EIvind Senneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frivillige, politi og redningsmannskaper har jobbet på spreng etter at et helikopter styrtet i Hordaland i 12-tiden i dag.

Politimester Kaare Songstad i Vest Politidistrikt var selv på ulykkesstedet i Turøy i Fjell kommune fredag kveld.

Han ble beveget av det han så.

- Dette er en fryktelig tragisk hendelse. Det gjorde sterkt inntrykk på meg å være på åstedet og se arbeidet som ble gjort der. Redningsaksjonen er avsluttet. Nå fortsetter vi med søk etter to omkomne. Det har vært et omfattende søk gjennom dagen og vi har fått tilgang til store ressurser, sier politimesteren.

Han møtte pressen etter å ha vært på ulykkesstedet ved den lille holmen utafor Turøy, hvor helikopteret styrtet i 12-tiden. Alle 13 om bord antas å være omkommet etter ulykken, men bare 11 er funnet til nå. 

Redningsaksjonen ble formelt avsluttet i 17-tiden i dag, men arbeidet med å lete etter de to siste, pågår fortsatt på land og i sjø. 

- Veldig spesiell stemning - Det var veldig spesiell stemning blant mannskapet. De er stille. Dette er tydelig noe som har gjort sterkt inntrykk på dem, sier politimesteren, som opplyser at de vil fortsette arbeidet på stedet i flere dager framover. 

Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, og politiet samarbeider med Statens Havarikommisjon om å finne ut hva som har hendt. Flere vitneobservasjoner tyder på at rotoren på helikopteret, og en video TV2 har fått viser det samme.

- Rotoren er funnet og vi har sikret flere deler fra helikopteret, sier politimesteren. 

- Vi leter etter mange små vrakdeler og søket vil pågå i mange dager, sier Songstad.

Kripos bistår Kripos vil bistå i arbeidet med indentifisering av omkomne, og har allerede kommet med de første mannskapene sine. Songdal sier deres identifiseringsarbeid vil bli viktig framover. Til Dagbladet opplyser han at ingen av de døde er fjernet fra område ennå, men at de trolig vil bli fraktet bort i helikopter.

Fredag kveld kom et planfartøy til stedet for å gjøre klart til heving av de delene av vraket som ligger under vann.

Ordfører Marianne Sandahl Bjorøy i Fjell kommune arrangerer et åpent møte for innbyggerne på Turøy ikveld.

- Mange av våre innbyggere har sett og hørt tragske ting i dag, derfor vil vi ha et åpent møte med dem i kveld. Der vil politiet og kommunens kriseteam være til stede, og svare på spørsmål, opplyser hun.

Kaller inn til møte: Ordførerer Marianne Sandahl Bjorøy i Fjell kommune kaller inn til møte i kveld. Foto: EIvind Senneset
Kaller inn til møte: Ordførerer Marianne Sandahl Bjorøy i Fjell kommune kaller inn til møte i kveld. Foto: EIvind Senneset Vis mer
Hele Norges coronakart