Politimesteren i Bergen møtte Monika-varslere

Politijurister varslet om ukultur i bergenspolitiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to politijuristene som varslet om ukultur i bergenspolitiet, hadde fredag et møte med politimesteren og rådgivere fra Politidirektoratet.

- Det var et godt og konstruktivt møte. Det ser ut til at politimesteren har tatt tak i dette varselet på en god måte, så får vi se hva resultatet blir, sier politiadvokat Line Skjengen til NRK.

Fredag formiddag møtte hun og den andre varsleren politimester Geir Gudmundsen og to representanter fra Politidirektoratet for å diskutere veien videre i varslingsprosessen og kartleggingen. Gudmundsen skal også få bistand fra eksterne rådgivere i granskningen.

I et nesten 200 sider langt dokument tar de to opp det de mener er kritikkverdige forhold rundt måten ledelsen behandler sine ansatte på. Varslingen gjelder den generelle tilstanden i politidistriktet, men er kommet fra i forbindelse med at etterforskningen av Monika-saken ble gjenopptatt.

- Monika-saken er et skrekkeksempel på hvordan ledelsen avviser og knebler dyktige medarbeidere som kommer med betimelige spørsmål. Men mange våger ikke å ta opp kritikkverdige forhold av frykt for konsekvensene, sier en kilde med innsikt i dokumentet til Bergens Tidende.

(NTB)