Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimesteren i Ferguson trekker seg

Etter drapet på Michael Brown.

GÅR AV: Politimester i Ferguson, Tom Jackson, går av som følge av Michael Brown-saken. Her kort tid etter drapet. Foto: JEFF ROBERTSON / AP / NTB SCANPIX
GÅR AV: Politimester i Ferguson, Tom Jackson, går av som følge av Michael Brown-saken. Her kort tid etter drapet. Foto: JEFF ROBERTSON / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i den amerikanske byen Ferguson trekker seg onsdag, melder Fox News.

Kanalen rapporterer at politimester Tom Jackson trekker seg frivillig, og at han ikke ble sparket eller presset til å trekke seg.

Helt siden en politimann i Ferguson, som er en forstad til St. Louis i delstaten Missouri, skjøt og drepte den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown i fjor sommer, har demonstranter krevd at politimesteren må gå av.

Det amerikanske justisdepartementet renvasket forrige uke politimannen som avfyrte skuddene som tok livet av Brown. Men i en annen rapport slo departementet fast at både politietaten og deler av rettsvesenet i Ferguson var gjennomsyret av rasisme.

Rapporten kritiserte politiet for å behandle den svarte befolkningen strengere enn den hvite, blant annet ved å arresterte langt flere svarte og stanse flere svarte i trafikken.

(NTB)

Hele Norges coronakart